Teknoloji-Yazılım

Çözbim Personel Modülü ile personel takibi

Çözbim Personel Modülü ile personel takibi çok kolay…

 

İşletmelerin en büyük gider kalemlerinden biri de personel maliyetleridir. Personel maliyetlerini kontrol edebilmek de büyük bir iş yükü oluşturur. Hem personelinizin haklarını doğru takip edebilmek ve hesaplamak, hem de devlete karşı olan yasal yükümlülüklerin takibini doğru yapabilmek çok önemli ve kolay olmayan iştir.

İşletmelerin kendi belirlemiş olduğu şartlara göre personel maliyetlerinde çeşitlilik arz edebilmektedir. Maaş, Sigorta, Agi, BES , Mesai, Yol, Yemek, Avans, Ücretli izinli, Ücretsiz izinli, Yıllık izin, Hafta tatili vb. birçok personel kalemleri yer almaktadır. Birçok işletmede gördüğümüz en büyük sıkıntı, bu kalemlerin hepsini manuel olarak kendi hazırlamış oldukları excel tablolarında takip etmeye çalışmalarıdır.

İşletmeler illa ki başarılı oluyorlardır ama kaçırdıkları en ufak detay bile karşılarına büyük sıkıntılar çıkarabilecek sonuçlar doğurabilir. Örneğin personel bordrosunda, personelin vergi dilimlerinin yanlış hesaplanması işletmeye maddi kayıplar getirebilir.

İşte bu bağlamda sizlere biraz ÇözbiM Yazılımın personel anlamında sizlere sunmuş olduğu birçok özelliklerden bahsetmek istiyorum.

ÇözbiM Yazılım olarak yapmış olduğumuz personel çalışmalarında ilk olarak personel özlük bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin kayıt altına alınmasını sağlıyoruz. Kan grubundan tutunda aile bilgilerine, ayakkabı numaralarına, sigara içip içmediğine, eskiden geçirdiği hastalık varmı yokmu varsa neler olduğuna kadar kayıt yapabiliyorsunuz. Bu bilgiler, 10 yıl da geçse her zaman elinizin altında. Düşünün işletmenize personel kıyafeti siparişi vereceksiniz, bayan çalışan erkek çalışan kaç kişi var? Kim kaç beden giyiyor? Daha önceden elbise almışlarla almamışların ayırt etmek vs. Size kazandırdığı zamanı düşünebiliyormusunuz. Belki de bu iş için, sadece siparişi oluşturmak için bir gününüzü harcıyorsunuz. İşletmenizde yaralanmalı bir kaza oldu, kan ihtiyacı var direkt o kan grubuna ait
kimler var bulabilirsiniz. Portör muayenesi gelen personellerin sistemin otomatik uyarması gibi buna benzer birçok
veriyi data bankanıza kaydetmiş ve raporlanabilir hale getirmiş olacaksınız. Daha doğrusu işletmenizde çalışan
personele tamamen hâkim olacaksınız, personelinizi kendisinden daha iyi tanıyacaksınız.

Geliştirdiğimiz personel programında, personeller yüz tanıma sistemimiz olan YUTASİS aracılığıyla yüz okutması yaparak günlük puantajları otomatik olarak sistemde oluşur. Böylece, kimler geç kalmış, kimler gelmemiş, kimler mesai yapmış kimler kaç saat çalışmış otomatik olarak takip edilir. İşletmelerin en büyük sıkıntılarından biri de yıllık izin takiplerinin yapılmasıdır. Benim geçen yıldan bu kadar yıllık izin günüm vardı, yıllık izin hakkı var mı, kaç gün var, geçmiş yıllardan devreden izin hakkı var mı, bu kadar yıllık izin param vardı vs.gibi benzer birçok soru ile karşılaşmışsınızdır.

Çözbim yazılım ekibimiz o kadar güzel yıllık izin takip sistemi oluşturdu ki, artık yıllık izinlerin takibi çok kolay hale geldi.

Personelinizin izin başlangıç tarihini verip kullanacağı izin gününü belirttiğinizde, sistem resmi tatilleri ve hafta tatillerini göz önünde bulundurarak otomatik dönüş tarihini hesaplar ve personele imzalatacağınız yıllık izin formunu çıkarır. Yıllık izin takibini yapmak işletmeler için sıkıntı olmaktan çıkmıştır. Gelelim bordrolama sistemine daha öncede bahsetmiş olduğum gibi çalışma tablolarınızın oluşması artık herşeyin yapılmış olduğunu göstermektedir. Bordrolarınızda otomatik olarak çalışma tablolarınızdan oluşmaktadır.

Çözbim Personel modülünde yapacağınız daha birçok özellik var bunlardan bazıları da; Kıdem ihbar hesaplama, işe giriş çıkış bildirgeleri, tahakkukların online sisteme aktarımı vb.birçok uygulamalar.

Genel itibari ile özetlersek personel anlamında işletmenizde Excel tabloları kullanmanıza son veriyoruz.

Daha güvenilir ve istediğiniz verilere daha hızlı oluşabileceğiniz bir sistem sunuyoruz. Yıllarca oluşturabileceğiniz bir veritabanı sunuyoruz.Herşeyden önemlisi zamanınızdan tasarruf, maliyetlerinizi çok net görmenizi sağlıyoruz.

Çözbim Yazılım olarak da işletmelere sağlamış olduğumuz bu imkânlardan dolayı gurur duyuyoruz.

Timuçin ARAL – Sistem Analist
Çözbim Bilgi İşlem Ltd. Şti.

Loading

Timuçin Aral
Takip Edin
Paylaş :

Comment here