Teknoloji-Yazılım

Çözbim e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter ve…

Çözbim e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter ve e-İrsaliye’ye hazır, ya siz?


e-Fatura uygulamalarına dahil olan mükelleflerin 1 Ocak 2019’da e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye uygulamalarına da dahil olma zorunluluğu geliyor!

1 Ocak 2019 tarihi itibari ile; e-Dönüşüm de bir yeni bir dönem daha başlayacak, e-İrsaliye.

ÇözbiM Yazılım olarak biz de e-Fatura, e-Arşiv&Fatura, e-Defter, e-İrsaliye, e-Bildirge ile ilgili çalışmalarımızı hali hazırda bitirmiş bulunmaktayız ve kullanıcılarımız tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.

Çözbim Yemekçi MRP/ERP de e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenlemek ve göndermek oldukça basittir. Fatura girişini yaparken seçmiş olduğunuz cari hesap e-Fatura mükellefi ise otomatik olarak sistem  yazdırma seçeneğini kapatarak yerine e-Fatura oluştur butonunu aktif eder. Fatura modülünde ayrıca GIB üzerinden e-Fatura Mükellefi Sorgulaması yaparak sistemde e-Fatura mükellefi olarak işaretlenmemiş cari hesaplar da tespit edilerek işaretleme yapılabilmektedir.

Çözbim Yemekçi MRP/ERP’yi bir çok ticari yazılımdan ayıran özellik ise gelen e-Faturaların içeriye aktarabilmek sureti ile kaydedilebilmesi özelliğidir. Sistem faturadaki stok kodları ile aynı olanları ve olmayanları tespit ederek kullanıcıyı uyarır, tamamı sistemde kayıtlı olan kodları ise sorunsuz bir şekilde sisteme kaydını yapar. Bu sayede kullanıcılar fatura işlemek gibi ek bir çaba göstermezler.

Çözbim Yemekçi MRP/ERP de e-Irsaliye düzenlemek ve göndermek de e-Fatura da olduğu gibi oldukça basittir. Irsaliyenizi oluşturduktan sonra e-Faturadaki gibi enregratör firmaya onaya tek tuşla gönderebilirsiniz.

Çözbim Yemekçi MRP/ERP de aylık olarak hazırlanan e-Defter de tıpkı e-Fatura gibi çok kısa bir sürede oluşturulup entegratör firmaya onaya gönderilebilmektedir.

e-Bildirge ile de SGK’na işe giriş yapan veya çıkan personelin bildirimi yine uygulama sayesinde online olarak yapılabilmektedir.

Bunların yanı sıra yine xSentius Portal adını verdiğimiz web portalımız aracılığı ile de  kullanıcılarımıza e-Mutabakat yapabilme imkanı da sağlıyoruz. Firma datalarını portala yükleyerek müşteri ve satıcıların kendilerine tanımlanmış özel kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak portala ulaşmalarını ve cari hesap mutabakatlarını yapabilmelerini sağlıyoruz. Müşteri veya Satıcı online olarak mutabakatını yaptığı anda tüm taraflara email, sms ile durum bildirilmekte olup aynı zamanda cari hesap sisteminde ilgili aya ait mutabakat alanı da onaylanmış olmaktadır. Bu sayede karşılıklı daha hızlı bir iletişim sağlanabilmekle beraber ortadan  telefon, faks, email trafiği de kalkmış olmaktadır. Bu yolla zaman ve hatta personel tasarrufu bile sağlanabilmektedir.

Özetlemek gerekirse;  zaman teknoloji zamanı. Teknolojik değişime ayak uyduramayan firmalar rekabette geride kalacaklar, teknolojik gelişmelere ayak uyduramayan işletmeler zamanla yok olmaya mahkum olacaklar.

Yemek üretim sektörü açısından da konuya yaklaştığımızda da; verimli-organize çalışabilmenin, tüm kontrolleri elinde tutabilmenin, karlılığını artırabilmenin yolu e-Çözümleri de bünyesinde bulunduran ve bu sektör için geliştirilmiş yazılımlardan geçiyor.

ÇözbiM Yazılım olarak biz de; 1987 den beri  çağın ve teknolojinin değişen koşullarına ayak uydurarak,  çözüm odaklı üretmeye devam ediyoruz.

e-Fatura, e-Arşiv & Fatura, e-Defter, e-İrsaliye, e-Bildirge, e-Daha ne olsun…

Soykan ÖZÇELİK
Yazılım Geliştirici | soykanozcelik@cozbim.com.tr

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here