Mekanlar-ŞeflerÜrün Tanıtımı

Doğru kahve-yiyecek eşleşmesi..

Blum Coffee House  

Doğru kahve-yiyecek eşleşmesi ile kahve deneyimi daha keyifli hale geliyor

Akaretler’e yayılan demlenmiş kahve kokusuna eşlik eden özgün bir menü, glutensiz, rafine şekersiz, sağlıklı ve seçkin tatlıları ile Blum Coffe.e House kış menüsünde kahve-yiyecek eşleşmelerine dikkat çekiyor.

Çikolata ve kahve birlikteliğinde olduğu gibi ortak aroma ve tatsal özellikleri olan gıdalar beraber tüketildiğinde üstün lezzet profilleri oluşturma eğiliminden söz etmek mümkün.

Blum Coffee House’dan kendi kahve ve yiyecek eşleştirmelerinizi oluşturmanız için öneriler:

‘Kahvenin kavurulma derecesi, asiditesi, demleme tekniği, kahvenin yöresi gibi değişkenler kahvenin tat profilini etkilediğinden, yemek eşleşmesini de kaçınılmaz olarak etkileyecektir. Bu nedenle yola çıkış noktası kahvedeki dominant aroma olmalı. Örneğin Ethiopia kahvelerinde dominant tat orman meyveleridir.  Daha sonraki aşamalarda değişik kavurma dereceleri ve diğer değişkenleri gözlemleyerek eşleştirmeler yaparak, yiyeceklerle  kahveyi eşleştirebilir hale gelebilirsiniz.’

Kahve-yiyecek eşleştirme denemesi oldukça keyifli bir aktivite. Öncelikle kahvenizdeki aromayı analiz ederek dominant tatları tespit edin, sonrasında eşleşmeye uygun ve benzer tatlara sahip yiyecekleri tespit edip eşleştirin.

Blum Coffee House’un yeni sezon menüsünden kahve-yiyecek eşleşme önerileri:

  • Costa Rica Tarrazu V60 demleme ile Belçika çikolatalı vişneli brownie
  • Fetta Al Mascarpone, Mascarpon Kremalı Çikolatalı Pasta ve Guatemala Antigua demleme
  • Meyvemsi Ethiopia Sidamo pour-over demleme ile Choco Coconut, Hindistan cevizli çikolata bar
  • Kruvasan ve Cafè au lait
  • Omlet ile Endonezya Sumatra pour-over demleme
  • Sebzeli glutensiz Kiş ile tam gövdeli, iştah açıcı Colombia Huila San Agustin pour-over demleme.
  • Glutensiz San Sebastian Cheesecake ile cheesecake’in meyveli kısmının tadını vurgulayacak hafif ve lezzetli bir Honduras Finca Beatrice demleme

 

Loading

Paylaş :

Comment here