HaberlerKadın-Moda

Dünya Vegan günü

Wyndham Grand Kalamış Hotel’de  Dünya Vegan günü etkinliğine 2 bin katılım!

Türkiye Vegan Derneği (TVD), 3 Kasım’da Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de gerçekleştirilen bir etkinlikle Dünya Vegan Günü’nü kapsamlı bir programla karşıladı. Etkinlikte, veganlık konusunda farkındalık yaratmayı ve bu konudaki yerleşmiş önyargıları yıkmayı amaçlayan organizasyona iki bine yakın kişi katıldı.

V-Label International ana sponsorluğu ve Türkiye Vegan Derneği organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğin bu yıl da mekan sponsorluğunu Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel üstlendi. Birbirinden farklı konularda 10’dan fazla konuşmacının sunumuyla gerçekleşen panelle birlikte, ziyaretçileri fuaye alanında ürün sergileri, tadım etkinlikleri, vegan mutfak atölyesi, çocuklarla hayvanlar etkileşimi resim atölyesi, kitap tanıtımları ve hayvan hakları temalı fotoğraf sergisi karşıladı.

Hayvan Hakları, Sağlık ve Ekoloji alanında uzman konuşmacıların yer aldığı panelde,da atölye çalışmasıyla yer aldı. Çocukların da unutulmadığı etkinlikte Çocuklarla Hayvanlar Etkileşimi Resim Atölyesi minik ziyaretçilerle buluştu. Çocuk hayvan dostlarının renkli çalışmaları daha sonra TVD tarafından sergilenecek.

Dünya Vegan Günü’nde bu alandaki bilimsel çalışmalar da unutulmadı. Akademik çalışmalar için ayrı bir başvuru ve irtibat masası oluşturulan etkinlikte çeşitli akademik çalışmalara temel oluşturacak kaynak sağlanması adına katılımcılarla araştırmacılar bir araya geldi.

Vegan olanlardan ziyade vegan olmayanlar, veganlığa ilgi duyan, bilgi sahibi olmayan ve merak edenleri ağırlıklı olarak hedefleyen etkinlikte diğer yıllardan farklı olarak ilk kez eş zamanlı interaktif bir anket çalışması da yapıldı. Çalışmada ilk olarak ziyaretçilere bu etkinlikte bulunma nedenleri soruldu. Anket katılımcılarının %50,6’sı “Vegan olduğu için” bu etkinlikte bulunduğu yanıtını verirken, %24,8’i “Veganlığa ilgi duyduğu için”, %15’i “Vejetaryen olduğu için” ve %8’i de “Merak ettiği için” bu etkinlikte bulunduğunu ifade etti. Veganlık hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz sorusuna katılımcıların %52,6’sı “Evet” yanıtını verirken %47,4’ü “Hayır” cevabı verdi. “Ev dışında beslenme konusunda alternatifleriniz yeterli mi?” sorusuna katılımcıların %88’i “Hayır” yanıtı verirken %12’si “Evet” yanıtı verdi. Hayvansal ürünleri hayatınızdan çıkarma sebebinizi en iyi ne açıklar sorusuna 3 seçenekli oranlama yapma şansı verilen katılımcılar, 10 üzerinden 8,4 ile birinci sırada “Hayvan Hak ve Özgürlükleri”, 10 üzerinden 6,3 ile ikinci sırada “Sağlık”, 10 üzerinden 6 ile üçüncü sırada “Ekoloji” ve 10 üzerinden 1,2 ile son sırada “Diğer” nedenlerini işaretledi. Etkinliğin değerlendirmesinin de yapılması istenen ankette, “Bugün burada daha önce duymadığınız bir bilgi aldınız mı?” sorusuna, katılımcıların %87,3’ü “Evet”, “%12,7’si ise” Hayır” yanıtı verdi. “Şu ana kadar duyduklarınızdan ne derece etkilendiniz?” sorusuna, katılımcıların % 79’u “Etkilendim” yanıtı verirken, %17,3’ü “Kısmen etkilendim” ve %3,7’si de “Etkilenmedim” yanıtı verdi. Yazılı değerlendirmelerin de alındığı araştırma sonuçları, sonraki etkinlikler ve çalışmalar için kaynak olarak kullanılacak.

 Etkinlikte ayrıca katılımcılara çeşitli vegan ürünlerin yanında Vegan Başlangıç Kılavuzu da hediye edildi.

 

Loading

Paylaş :

Comment here