Kategori Dışı

Çözbim sistemleriyle e-fatura – e-arşiv – e-irsaliye, e-defter

Çözbim sistemleriyle e-fatura – e-arşiv – e-irsaliye, e-defter

Son yıllarda ticari anlamda yapılmış en büyük devrim gerçekleşti desem abartmış olmam diye düşünüyorum.

Yazılımına 5 yıl önce başladığımızda gerçekleşeceğine inancım zayıftı. Geldiğimiz noktada yüz binlerce firma faturalarını bilgisayarlarından kolaylıkla kesebilir hale geldiler.

Önümüzdeki yıl itibariyle yıllık cirosu beş milyon üzerinde olan firmalar e-fatura sistemine geçmek zorunda. Büyük bir iş yükü ortadan kalktı. Kağıt, zaman kayıpları en aza indi.
Çözbim yazılım olarak üretim sistemlerimize, ticari entegre yazılımlarımıza e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye, e-defter entegrasyonlarını yazarak sistemlerimizi kullanan firmalarımıza çok büyük bir kolaylık sağlamış olduk.

Sistemin nasıl çalıştığına bakacak olursak; Cari hesap kartlarına fatura kesilecek firmanın e-fatura mükellefi
olup olmadığını belirtiyoruz, sistem cari hesaplarınızın vergi numaralarını alarak GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) sistemine otomatik bağlanarak hangi firmalarınızın e-fatura mükellefi olduğunu otomatik sorgular ve cari hesaplarınızda e-fatura bilgilerini günceller, böylece kimlerin e-fatura mükellefi olduğu tespit edilmiş olur.

Müşterilerinize veya satıcılarınıza e-fatura kestiğinizde sistem entegratör firma aracılığı ile faturalarınızı GİB’e iletir.
Kağıt ortamında yazma, yazdırma, firmaya posta ile veya elden gönderim işlemleri ortadan kalkar.
Firmanıza, satıcılardan gelen faturalar e-fatura ise sisteme otomatik olarak gelen faturanın kalemleri işlenir. Böylece faturanın detaylarının girilmesi, stoklara işlenmesi, cari hesabına işlenmesi, resmi muhasebe kaydının oluşturulması sistem tarafından tek tuşla yapılmış olur. E-Arşiv faturalama ise e-fatura mükellefi olmayan diğer müşterilerinize keseceğiniz fatura türüdür.

Artık hiçbir firmanıza kağıt ortamında fatura kesmenize gerek yok.
E-irsaliye entegrasyonları ile de irsaliyeleriniz sistem üzerinden elektronik ortamda kesilir. Herhangi bir ek yazılıma gerek kalmadan faturalarınızı kesebilir, firmanıza gelen faturaları otomatik olarak sisteme alabilirsiniz. Bu işlemler firmanızda, personel zaman kaybını azaltır, hata yapma oranını azaltır, hatayı anında görmeyi sağlar, ekonomik olarak kazanç sağlar, hızlı hareket kabiliyeti sağlar.

E-fatura sistemine geçmeniz firmanız için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. 2020 yıl başına kadar e-faturaya geçecek firmalarımıza katkıda bulunmak amacıyla e-fatura, e-arşiv modüllerimiz ücretsiz olarak sistemlerine entegre edilecektir.

Loading

Timuçin Aral
Takip Edin
Paylaş :

Comment here