HaberlerMekanlar-Şefler

Baharatçılar

Baharatçılar Tek Çatı Altında Toplandı

Türkiye’nin baharat üreticileri tek çatı altında birleşti. Tüketici güvenliğine öncelik veren üreticiler, Ambalajlı Baharat Üreticileri Derneği adlı yeni bir oluşumda bir araya geldi. Derneğin amacı güvenilir ürün seçenekleri konusunda tüketici farkındalığını artırmak yanında, sürdürülebilir üretim uygulamalarını destekleyerek Türkiye’yi küresel tedarikçi konumuna getirmek olarak açıklandı.

Eski çağların Baharat Yolu üzerinde yer alan Anadolu’nun baharat üretimi, geliştirmesi ve ihracatında hak ettiği yere ulaşmasını amaçlayan ülkemiz baharat üreticileri, bu amaçla güç birliği oluşturmak için yeni bir dernek çatısı altında bir araya geldi. Ambalajlı Baharat Üreticileri Derneği (ABÜDER) adını alan oluşumun ilk Genel Kurul Toplantısı 19 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Toplantıda Derneğin işleyişi ve amacı ile ilgili konular görüşülürken, görev dağılımı da yapıldı.

Amaç “Güçler Birliği”

Birinci ABÜDER Genel Kurulu Toplantısında açılış konuşmasını yapan Kurucular Kurulu Başkanı ve Noor Asia Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Acun, “19 Temmuz 2019 tarihinde 7 kurucu üye ile beraber çıktığımız bu yolda bugün, üyemiz olan 37 birbirinden değerli sektör temsilcisinin katılımıyla ilk genel kurulumuzu yapıyoruz. ABÜDER’le güçlerimizi birleştirmeyi, meselelerimizi kamuoyuna doğru anlatabilmeyi, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak sektörün korunması ve gelişimine katkı sunmayı, doğru kalite ve standartları savunmayı ve paylaşmayı, sektör temsilcileri arasında işbirliği ve dayanışmayı tesis etmeyi amaçlıyoruz” diyerek baharat sektörünü birlik, beraberlik ve dayanışmaya çağırdı.

ABÜDER üyeleri, yeni oluşumla birlikte güçlerini birleştirmek, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak Türkiye baharat üretiminde kalite ve ihracat hacmi açısından atılım yapmak amacında olduklarını ifade ediyor. Tüketici güvenliği yanında ülkemizdeki biyoçeşitliliğin korunmasını gibi geleceğin dünyasına dönük hedeflere odaklanan Dernek Yönetimi yapılan seçimler sonucunda şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu

  • Aydın Acun – Noor Asia Turkey Gıda San. Ve Tic. A.Ş.
  • Anibal Atilla Rua – Atom Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.
  • Selahattin Kutluer – Kutluer Gıda Ve Makine Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti.
  • Emin Demirci – Emin Gıda Pazarlama San. Ve Tic. Ltd. Şti.
  • Mehmet Beşir Kılıç – Aktar Gıda Ve İhtiyaç Maddeleri İmalat Pazarlama Tic. A.Ş.
  • Emre Kul – Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş.
  • Osman Ege

 

Denetim Kurulu

  • Faruk Yıldız – Kenton Gıda Sanayi A.Ş.
  • Ökkeş Köse – Kanaat Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. Tic. Ltd. Şti.
  • Yavuz Alpan – GMT Uluslararası Yenilikçi Gıda Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş.

 

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını Noor Asia Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Acun yaparken, Genel Sekreterlik görevini de Ayşegül Keskin Aydın yürütecek.

Loading

Paylaş :

Comment here