Haberler

GURME GIDADAN YANIT…

Sayın Basın Mensubu;

Gurme Gıda, 1998’den beri kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atmış, ödüller almış, helal gıda sertifikasına sahip, Türk Gıda Kodeksi ve gıda güvenliği standartlarına uygun üretim yapan, 350 çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük et üreticileri arasında yer almaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 22 yıl içinde geçtiğimiz sayısız denetimin hiçbirinde karşılaşmadığımız bir olayla geçen yıl karşılaştık.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında üretilen 3 parti ürünümüzde domuz eti tespitiyle 12.10.2019 ve 13.01.2020 tarihli, taklit ve tağşiş listesinde, kurulduğumuz günden beri ilk kez yer aldık.

Şunu belirtmek isteriz ki; üretimimizde asla domuz eti kullanılmamıştır.

Yaptığımız detaylı analiz ve risk değerlendirme çalışması sonucunda, sorunun kaynağının sadece tek bir hatta çalışan personel kaynaklı DNA bulaşısı (kontaminasyon) olduğu tespit edilmiş, ürünler sahadan toplanarak imha edilmiş, analiz ve raporlar bakanlığımıza sunulmuştur. Bu personelin iş akdinin feshi sonrası tekrar böyle bir sonuçla karşılaşılmamıştır.

Durumun bakanlık tarafından biliniyor olması ve DNA seviyesinde bir bulaşma olmasına rağmen listede yer almamız üzerine hukuki sürece başvurulmuştur.

Yıllardır bize güvenen ve memnun olan iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda yeni “Bifet” markamızla beraber, bakanlığımızın belirlediği tüm mevzuatlara uygun biçimde, toplum sağlığını ve dini hassasiyetleri de gözeterek üretimimize devam ediyoruz.

Bilgilerinize saygıyla sunarız,

Gurme Gıda – Bifet

Loading

Paylaş :

Comment here