Teknoloji-Yazılım

Canlı yayın nasıl yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü ve önlemleri devam ederken canlı yayın uygulamaları, video konferans uygulamalarının kullanımı tavan yaptı.  Bu noktada akıllara aynı anda bir çok platformda canlı yayın yapamaz mıyız? yada nasıl yaparız? sorusu geldi.

Evet yapabilirsiniz, evet doğru okudunuz!  aynı anda Youtube(kanal), Facebook(profil-sayfa-grup), Twitter(Periscope), LinkedIn ve  Twitch‘de canlı yayın yapabilirsiniz. Nasıl mı? anlatıyorum.

Streamyard.com adlı bir site üzerinden yukarıda sözetmiş olduğum yayınları gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabi ki bir çok serviste olduğu gibi bu servisin de hem ücretli, hem de ücretsiz paketleri var.

ÜcretsizBasic(Temel) 20$/AYPro(Profesyonel) 39$/AY
StreamYard yayınlarınız da bir köşede kendi logosunu görüntülerStreamYard yayınlarınız da bir köşede kendi logonuzu görüntüleyebilirsinizStreamYard yayınlarınız da bir köşede kendi logonuzu görüntüleyebilirsiniz
Yayınlarınız aylık 20 saat ile sınırlıdırYayın süresi limiti yokturYayın süresi limiti yokturYayın süresi limiti yoktur
Kendi arka planlarınızı kullanabilirsinizKendi arka planlarınızı kullanabilirsiniz
Yayınınızın ilk 4 saati kaydedilir ve 7 gün saklanırYayınınızın ilk 8 saati kaydedilir ve saklanır
Aynı anda 2 platform da canlı akışAynı anda 5 platform da canlı akış

Sitede hesap oluşturduktan sonra Destinations menüsünden canlı yayın yapmak istediğiniz sosyal medya araçlarını hesabınıza bağlamanız gerekiyor.

  • Facebook; profilinizi, sayfanızı yada yöneticisi olduğunuz grubu
  • LinkedIn profil yada sayfanızı
  • Youtube kanalınızı
  • Periscope hesabınızı (Twitter)
  • Twitch hesabınızı
  • Vimeo vs gibi diğer RTMP hesaplarınızı

Bağlayabilirsiniz. Artık canlı yayın yapmaya hazırsınız.

Broadcasts menüsünden Create Broadcast  bastığınızda açılan pencereden; eğer daha önce eklemediğiniz sosyal medya hesabınız varsa ekleyebilir, istediğiniz hesap üzerinden yayına başlayabilir yada Skip, Record Only seçerek deneme kaydı gerçekleştirebilirsiniz.

Deneme kaydı da çekseniz yayına da başlasanız bir başlık vermelisiniz bu yapmayı düşündüğünüz canlı yayının yada deneme kaydının başlığı olabilir. Ücretli aboneliklere  2 ila 5 gün arası kayıtlı kalan yayınlar hesabı ile açtığınızda 7 gün kadar saklanır.
Broadcasts kısmında Upcoming Broadcasts ve Past Broadcasts sekmesi bulunmaktadır ve buradan daha önceki kayıtlarınızı da görebilirsiniz.

Mikrofon, kamera kontrollerini yaptıktan ve isminizi yazdıktan sonra Enter Broadcast Studio basarak yayın için son aşamaya gelirsiniz.

Artık yayını başlatmaya hazırsınız!
bu ekranda alt taraftaki butonlar aracılığı ile; mikrofonu kapatmak, kamerayı durdurmak, ekran paylaşımı yapabilmek, kişileri yayına davet edebilmek ve Leave Studio basarak yayından çıkmak mümkün.
Ekranın sağında bulunan dikey menüden de; yorumları açmak-kapamak, yayında kullanılacak logo-banneri belirleyebilmek, katılımcılar ile 1-1 sohbet gerçekleştirebilmek ve ayarlar menüsüne gidebilmek de gibi ek özellikler sunulmakta.

Evet Streamyard ile çoklu sosyal medya araçlarına aynı anda canlı yapabilmek hiç de zor değil.

Fayda görmeniz dileği ile.

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here