HaberlerManşetSon DakikaTeknoloji-Yazılım

WhatsApp…

WhatsApp’ın Güvenlik Açıkları Bitmiyor!

Her geçen gün yeni bir haberle gündeme gelen WhatsApp bu kez bir güvenlik açığıyla gündemde. Açık sayesinde bilgisayar korsanları, casus yazılımları kullanıcının cihazlarına yükleyebiliyor. Söz konusu açık iOS ve Android uygulamalarında tespit edildi.

Bu konuda şirket yetkilileri bir açıklama yaptı, yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi;

“Saldırı, hükümetlerle birlikte çalıştığı bilinen İsrail merkezli NSO Group isimli özel bir şirketin programıyla yapılıyor. Bu program sayesinde korsanlar cep telefonlarındaki işletim sistemlerini kontrol edebiliyor.”

Şirketin geçen hafta konuyla ilgili Adalet Bakanlığı‘na da bilgi verdiği ortaya çıktı.

Casus yazılımı kullananlar, istedikleri WhatsApp hesabına sesli arama yaparak hedef cihazlara kötü amaçlı kod gönderebiliyor. Burada aramanın cevaplanıp cevaplanmaması önemli değil.

Söz konusu casus yazılımı üreten şirket NSO Group da konuyla ilgili araştırmalar yaptığını açıkladı. Şirket ayrıca yapılan çağrıların genellikle kayıtlarından kaybolduğu belirtti.

NSO, açıklamasına göre yazılımlarını hükümetlere “terör ve suçu önleme, soruşturma” amacıyla satıyor. Pegasus isimli yazılım telefonun mikrofonundan ve kameralarından veri açıp toplayabiliyor. Aynı zamanda konum kayıtlarına, e-postalara ve mesajlara da ulaşabiliyor.

WhatsApp’ın bu olaydan henüz kaç kullanıcının etkilenebileceğini belirleyemediği açıklandı. Ancak şirket, açıktan zarar görmemek için kullanıcıların güncelleme yapması gerektiğini duyurdu.

WhatsApp haberimiz yayına girdiğinde bu konu ile ilgili güncelleme yayınlandığı duyurdu.

Loading

admin
Paylaş :

Comment here