6 kıtada 75 ülkeye ihracat
Kar Porselen Bonna markasıyla ihracat şampiyonları arasına girdi
Porselen sektörünün öncü markalarından Kar Porselen, Bonna markası ile Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği 2019 yılı ihracatın liderleri sıralamasında kendi kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Bonna, tasarladığı ve ürettiği inovatif ürünlerini iç pazarın yanı sıra 6 kıtada 75 ülkede müşterileriyle buluşturuyor. Bilecik’teki yeni fabrikalarıyla birlikte yılda 30 milyon parça üretim kapasitesi bulunan Kar Porselen, 2021 yılında kapasitesini yüzde 40 artırarak ihracatını da artırmayı hedefliyor.
Türkiye’nin köklü porselen üreticilerinden Kar Porselen, Bonna markasıyla kendi tasarlayıp ürettiği ürünlerinin yüzde 60’ını 75 ülkeye ihraç ediyor. 1983 yılında seramik üretimiyle başlayan yolculuğunu 2002 yılında Kocaeli- Çayırova tesisine taşıyan ve yenilikçi yaklaşımıyla porselen üretimini devam ettiren Kar Porselen, 2014 yılında Bonna markasıyla HoReCa sektörüne yönelik üretim yapmaya başladı. Pazarlama ve satış faaliyetlerini kısa sürede 6 kıtada 75 ülkeye yayan Kar Porselen, Kocaeli- Çayırova’daki tesisleri ve geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Bilecik- Pazaryeri fabrikasıyla birlikte yıllık toplam 30 milyon parça üretiyor.
2021 yılında yüzde 40 kapasite artışı
Kar Porselen A.Ş. olarak Bonna markasını uluslararası bir boyuta taşımak için 10 milyon euro’luk bir yatırım yaptıklarını, 2021 yılında da yenileme çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Kar Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Aşkan, “Yenilikçi temelli yaklaşımımızla tasarım ve üretim faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bonna markamızı geliştirmek adına önemli yatırımlar yaptık. Salgın sürecinin ülkemizde ve dünyadaki olumsuz etkisinin azalacağını öngörerek ek yatırım yapmayı ve 2021 yılında kapasitemizi yüzde 40 artırmayı hedefliyoruz. Bonna markamızla 75 ülkede pazarlama ve satış faaliyetleri yürütüyoruz.. Özellikle Avrupa ülkeleri en önemli iş ortaklarımız arasında yer alıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘2019 Yılı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Porselen ve Seramik Sofra, Mutfak ve Seramik Süs Eşyası kategorisinde 3.’lük ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını almak bizler için gurur verici” dedi.
Ar-Ge çalışmalarına yurtdışında büyük ilgi
Salgın nedeniyle yeni pazarlar, yeni fırsatlar ve yeni ürünler üçgeninde çalışarak müşteri ve pazar tarafında konumlarını güçlendirecek projelere imza attıklarını belirten Aşkan, “Yaptığımız çalışmalar yurtdışında büyük ilgi gördü. 15 kişilik Ar-Ge ekibimizle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Toplam ciromuzun yüzde 10’unu Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Türkiye’de ömür boyu kenar çıtlama garantisi veren ilk firmayız. Salgının olumsuz etkisine karşın satış ve dağıtım kanallarımızda etkin çözümler sunmaya, tasarlamaya, üretmeye ve ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
- Metro Türkiye’den Lezzetli ve Sürdürülebilir Balık Sofraları - Eylül 12, 2024
- Altınbaş Üniversitesi’nden Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, nemli ve karanlık metro ortamlarının sivrisinekler için üreme alanı oluşturduğunu belirtti - Eylül 10, 2024
- Batı Nil Virüsü Tanısı ve Bulaşma Yolları - Ağustos 29, 2024
Comment here