Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ PEYNİR TEBLİĞİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:TÜRK GIDA KODEKSİ PEYNİR TEBLİĞİ    taslağını kamuoyuna açtı.
Taslağa göre, eritme peyniri, geleneksel ve yöresel peynirleri çağrıştıracak şekilde ve tüketiciyi yanıltacak şekilde satışa sunulamayacak, peynirin kullanım amacına ilişkin ifadeler gıdanın adı yerine kullanılamayacak, çeşnili peynirlerde toplam çeşni oranı yüzde 6 ile sınırlandırılacak.

Gıda güvenilirliğinin temini, tüketicinin yanıltılmasının önlenerek menfaatlerinin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Tebliğ’in güncellenmesi ihtiyacı oluştuğundan yolan çıkan Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Peynir Tebliği taslağı hazırlayarak, kamuoyunun görüşüne açtı. 6 Eylül 2024 tarihine kadar iletilecek görüşler değerlendirilerek Tebliğ taslağına son şekli verilerek yayımlanacak.

Eritme peynirler ile tüketici yanıltılamayacak

Taslak düzenleme ile;

• Eritme peynirinin, tulum, örgü, çeçil, dil, tel, abaza, kaşar peyniri gibi geleneksel ve yöresel peynirlerimizi çağrıştıracak ve tüketiciyi yanıltacak şekilde üretilerek piyasaya arz edilmesi yasaklanacak

Bakanlığın açıklamasında, gıda güvenilirliğinin temini ile tüketici sağlığı ve menfaatlerinin korunması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğinin altı çizildi.

 

Loading

Paylaş :

Comment here