Manşet

Servis Hizmetleri Personeli Eğitimi ne zaman ve nerede başlayacak, ne kadar sürecek?

 

Hem YEMEKDER, hem de İTO’da mesleki eğitime oldukça önem veriyorsunuz. Bunun sebebi nedir?

2 yıl önce, İTO 17. Meslek Komitesi olarak göreve başladığımızda, komitemiz üyesi bulunan lokanta, restoran ve toplu yemek firmalarının temelde ortak sorunlarını tespit etmeye ve  sektörümüz adına neler yapabileceğimizi araştırdık. Artık ana eleman sorunsalı haline gelen ara elaman sorununa, mevcut sistemde kalıcı bir çözüm üretilemediği, mevcutta istihdam ettiğimiz personelin bile eğitim ihtiyacı olduğunu gördük. Buradan hareketle, İTO nezdindeki İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, YÖK’e akredite ve e-devlet üzerinden çıktısı alınabilen sertifika programı için çalışmaya başladık. Sektörün ihtiyaç duyduğu eğitim programlarının şunlar olduğuna karar verdik; 

  • Servis hizmetleri personeli (garson)
  • Restoran yöneticisi
  • Aşçı yardımcısı
  • Barista

 İlk olarak en çok ihtiyaç duyulan Servis Hizmetleri Personeli Eğitimiyle başlamaya karar verdik. Devamında da diğer eğitim programlarını yürüteceğiz.

Servis Hizmetleri Personeli Eğitimi ne zaman ve nerede başlayacak, ne kadar sürecek?

İlk eğitimimiz 7 Ekim 2024’te başlayacak. Teorik dersler İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlücü Yerleşkesi’nde haftada iki gün, görevbaşı eğitimler haftanın 3 günü komite üyesi işletmelerde yapılacak. Toplamda 4 hafta ve 120 saat eğitim verilecek. Dersler 09:00 – 16:00 saatleri arasında olacak.

 Mesleki teorik ve pratik eğitimlerin yanında, sektörel İngilizce dersleri de program içinde yer alacaktır.

 Eğitime kimler katılabilecek ve ne kadar ücret ödeyecekler?

 Öncelikle eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu, programın tüm masrafının 17. Meslek Komitesi’ne 2023 yılı için tanınan bütçe ve İTO desteği ile belirtmek isterim. Programa katılabilecekler için geniş bir yelpaze oluşturduk. 

  • İTO Meslek Komitesi Üyelerinin personeli,
  • Meslek Liselerinin, Yiyecek-İçecek Alanı mezunları,
  • Meslek Liselerinin, Otel İşletmeciliği Alanı mezunları,
  • Sektöre ilgi duyan ve sektörde çalışmayı hedefleyen gençler.

Eğitimleri kimler verecek?

Eğitimler, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile diğer üniversitelerin Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin öğretim görevlileri tarafından verilecektir.

 Kaç kişiye eğitim vermeyi planlıyorsunuz?

Bu eğitim programı için kontenjan sınırlaması koymadık. Mümkün olduğunca çok kişiye eğitim vermek istiyoruz. Her 20 kişilik grup için bir sınıf oluşturacağız ve talebe göre sınıf sayısını arttıracağız.

Yeri gelmişken, eğitim programımıza destek veren İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekip Avgadiç ve Yönetim Kurulu’na, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne ve İTO 17 Nolu Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi Üyeleri’ne çok teşekkür ederim.

Hazırladığınız eğitim programı, sektörde iyi bir uygulama olacaktır. Şimdiden başarılar dileriz.

başarılar dileriz.

Loading

Paylaş :

Comment here