Teknoloji-Yazılım

Yüz Tanıma Sistemi…

Merhaba, Bu yazımızda sizlere yazılımını geliştirmiş olduğumuz  YÜTASİS (YÜZ Tanıma Sistemi)’nden bahsetmek isterim. Öncelikle yanıtlanması gereken soru;

Yüz Tanıma Sistemi Nedir? 

Biyometrik sistemler  bilişim teknolojilerinin bir parçası olup, insanların fiziksel özelliklerini ve davranış biçimlerini irdeleyip kişiyi tanıma amaçlı ipuçları çıkararak kimlik belirleme çalışmaları yapan bir bilim dalıdır.

Bu sistemlerde en sık kullanılan fiziksel tanıma yöntemleri; retina tanıma, iris tanıma, parmak izi tanıma, (el ve damar tanıma, görüntü tanıma, yüz tanıma) sayılabilir.Yüz özelliklerine bağlı insan tanıma, diğer bir deyiş ile “yüz bulma, yüz tanıma, göz tanıma, yüz tarama’’ dır.

Giriş güvenliğinin önemli olduğu yerlerde kullanılan yüz tanıma sistemi son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır. İnsan yüzünün belli kısımlarını analiz edip yüz tanıma programına gönderen yüz tanıma cihazı ile gerekli izinler verilir.

Çözbim Yazılım olarak geliştirdiğimiz YÜTASİS – Yüz Tanıma Sistemi personellerin giriş çıkışlarını personelin yüzünü göstermesiyle yapabildiği sistemin adıdır.

Personelin gelip gelmediğini, geç kalıp kalmadığını, ne kadar süre çalıştığını varsa ne kadar mesai yaptığını YÜTASİS – Personel Devam Kontrol Sistemi(PDKS) takip edebiliriz. Dış projelerdeki giriş çıkışları da anlık izleyebilmeniz YÜTASİS ile mümkün.

Böylece Kim, Nerede, Ne kadar çalışmış görebilirsiniz. Yani personel puantajlarınız kişilerin söylemleriyle değil YÜTASİS’in raporlamalarıyla doğru, sağlıklı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Çözbim yazılım olarak YÜTASİS – Yüz Tanıma Sistemini, YEMEKÇİ – Yemek Üretim Sistemimizle entegre ederek personel çalışma tablolarının otomatik oluşmasını sağladık.

Personel Yıllık izin takiplerinin de otomatik olarak hesaplandığı personel sistemimize entegre olan YÜTASİS, işlerinizin kişilere bağlı kalmadan kontrol edebilmenize olanak tanımaktadır.

YÜTASİS, Maliyeti düşük bir sistem olarak yaygınlığını arttırmaktadır.

PDKS Sistemleri (Personel Devam Kontrol Sistemi): Personelin giriş çıkış saatlerinin takip edilmesi ve buna bağlı olarak puantaj hesaplamalarının yapılması ve işçilik ücretlerinin belirlenmesinde kullanılır.

EKS Sistemi (Erişim Kontrol – Geçiş Kontrol): Turnike, Kapı, Bariyer sistemlerine bağlanarak yetkili kişilerin geçişini sağlamada kullanılır.

Yemekhane Kontrol Sistemi: İşletme yemekhanenizde izin verilen personellerinizin, izin verilen miktarda ve zamanlarda yemek hakkı verilmesi sağlamak ve yemek tüketimi ile ilgili çeşitli  raporların alınması amacı ile kullanılmaktadır. 

Üye Takip Sistemi: Üyelik sistemi ile çalışan yerlerde üyeliği devam eden kişilerin geçişleri ve alışverişlerinin takip edilmesi, üyeliği bitmiş kişilerinde ayırt edilerek tesisleri kullanımının durdurulmasında kullanılır.

Öğrenci Takip Sistemi: Öğrencilerin devam, devamsızlık, yoklamalarının yapılarak geç gelmeleri, erken çıkmaları yada gelmemeleri durumlarının dijital ortamda yapılmasında kullanılır.

Güvenli, doğru bir personel takibi için Çözbim YÜTASİS’le tanışınız.

Saygılarımla,

Timuçin ARAL – Sistem Analist
Çözbim Bilgi İşlem Ltd. Şti.

Loading

Timuçin Aral
Takip Edin
Paylaş :

Comment here