Haberler

şifa deposu Avokado

Antalya ve Mersin’de üreticilerden yoğun ilgi gören avokado, narenciye üretimine rakip oldu. Uzmanlar ise Türkiye’ye üretimi günden güne yaygınlaşan bu meyvenin kalpten cilde kadar pek çok faydası olduğunu belirtti.

Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlayan şifa deposu Avokado, içerdiği vitaminlerle çokça talep görmeye başladı. Ana vatanı Meksika ve Orta Amerika bölgesi olan avokado meyvesi, Antalya ve Mersin’li üreticilerin yeni umudu oldu. Mersinli üreticiler, tarlalarına avokado ekmeye başladı. Hatta bu meyve şehirde narenciye ürünlerine bile alternatif oldu.

Avokadonun C, B, E ve K vitamini, folik asit, demir, magnezyum ve potasyum yönünden çok zengin olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Bu meyve omega 3 ve 6 içerdiği nedeniyle kalp dostu. Kişiyi kalp kapağı kireçlenmeleri, kalp damarlarındaki sertleşmelere karşı korur. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle tansiyon hastalarında tansiyonu dengeler” dedi.

Avokadonun kozmetik amaçlı da kullanıldığına dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Cilt rahatsızlıklarında sık tercih ediliyor. Kolajen sentezini artırdığı için C ve E vitamini içerdiği için sedef ve egzama hastalıklarında kullanıyoruz.

Kaynak Yeniçağ: Tam bir C vitamini deposu! İçerdiği folik asitle, hamilelerin gözdesi… Avokadonun bilinmeyen faydaları

 

Loading

Paylaş :

Comment here