Kadın-Moda

Bulaşık makinesinden daha fazla faydalanabilmek için

Bulaşık makinesinden daha fazla faydalanabilmek için bunlara dikkat

Bulaşık makineleri mutfaklarımızdaki en önemli eşyalardan biri haline geldi desek yanlış olmaz herhalde. Kalabalık aileler de tek başına yaşayanlar da günümüzde bulaşıklarını makinede yıkamayı tercih ediyor. Daha yüksek sıcaklık ve daha az su israfı da bulaşık makinelerinin değerini artırıyor.

Daha az deterjan kullanın. Sıvı, toz ya da tablet fark etmez, hepimiz gereğinden fazla bulaşık makinesi deterjanı kullanıyoruz. Bu da hem daha fazla masraf anlamına geliyor hem de aşırı deterjan kullanımı tabaklarımızı çizip bardaklarımızda buğulu bir görüntüye neden oluyor. Bunlardan kaçınmak için ambalajında belirtilenden daha az miktarda deterjan kullanmalısınız.

Tabakları içleri ortaya bakacak şekilde dizin. Çünkü makinenin içindeki su püskürtme kolu ortadan dışa doğru hareket eder. Bu nedenle tabakları ve diğer şeyleri makinenin ortasına bakacak şekilde dizmeniz gerekir. Böylece gerektiği kadar suyla yıkanacaklar.

Arada bir makinenizi çalıştırmadan önce içine bir kase dolusu sirke koyun. Özellikle suları kireçli bölgelerde makinenin üst tarafına içinde sirke olan bir kase koyduğunuzda bardaklarınızın ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz.

Sirke yerine doğrudan bulaşık parlatıcısı da kullanabilirsiniz. Böylece hem kireç lekelerinden kurtulursunuz, hem de bulaşıklarını kurutma programına ihtiyaç kalmadan kolayca kurur ve enerjiden tasarruf etmiş olursunuz.

Delikli çamaşır torbaları aslında hassas kumaşların çamaşır makinesinde zarar görmesini önlemek için üretilmiştir ama ufak tefek bulaşıkları bu torbalara, torbaları da üst rafa yerleştirdiğinizde makine içinde kayıpları önlemiş olursunuz.

Bu torbalara koymak için fazla büyük olan ancak makinenin gözleri arasında durmak için de fazla küçük olan kaplar için de bir bulaşık kurutma teli kullanabilirsiniz. Makinenin içine yerleştireceğiniz bulaşık kurutma teline ufak bulaşıkları koyabilirsiniz.

Bulaşık makinenizi sık sık temizleyin. “Sürekli yıkanıyor, ne kiri olacak?” demeyin. Yiyecek artıkları, sabun kalıntıları gibi birçok şey makinenizde birikiyor ve bakteri üremesine neden oluyor.

Çatal kaşık bıçağı makineye yerleştirirken türlerine göre ayırmayın. Çünkü bunu yaptığınızda kaşıklar birbirine yapışabilir ve içte kalanlar kirli kalabilir. Bunun yerine karışık halde ve kimi ters kimi düz olacak şekilde yerleştirin.

Kaynak

Loading

Paylaş :

Comment here