Manşet

Taneyle meyve alma dönemi başladı..

 

 

Türkiye’deki gerçek enflasyon açıklandı. Döviz artıyor, taneyle meyve alma dönemi başladı. Yetkililerin görmek istemediği gerçek. Bu daha fırtınanın başlangıcı.

Dolar ve Euro başta olmak üzere dövizdeki önlenemez yükseliş, aylık gelirinin 3’te 1’ini gıda harcaması için ayırmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşı perişan hale soktu. Vatandaşlar, Ocak-ekim döneminde mutfakta yüzde 21.5’lik zammı gördü. Sebzeden meyveye, bakliyattan kahvaltılıklara kadar her şey zamlanınca vatandaş, kilo ile alışverişi terk etti. Meyveyi tane ile alır hale geldi.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, korona virüs nedeniyle yaşanan salgının etkisi, halkın gelirlerinde büyük erozyon yaratırken, kurdaki artışla birlikte mutfaktaki enflasyon da zirveye çıktı.

Alt gelir grubunun gelirinin en az üçte birini ayırmak zorunda kaldığı gıda harcamaları ekimde bir önceki aya göre yüzde 1.7 oranında artarken, ocak-ekim dönemindeki artış ise yüzde 21.5’i buldu.

Gıda harcamalarında yıllık olarak ise Ekim 2019’a göre yüzde 32 oranında artış kaydedilirken, yüzde 103.7 oranında artış gösteren sebze fiyatları rekor kırdı.

 

Kaynak Yeniçağ: Türkiye’deki gerçek enflasyon açıklandı. Döviz artıyor, taneyle meyve alma dönemi başladı. Yetkililerin görmek istemediği gerçek. Bu daha fırtınanın başlangıcı

Loading

Paylaş :

Comment here