Manşet

Pirinçle Gelen …

 

 

Yemeklerinizde kullanacağınız bir bardak beyaz pirinç, önerilen günlük folik asit ve B vitamini değerinin %23’ünü karşılıyor ve bu içeriği sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor.

 Gün geçtikçe hayatlarımıza daha çok nüfus etmeye başlayan sağlıklı beslenme trendi yeni yılda da etkisini arttırarak devam edeceğe benziyor. Kontrollü bir biçimde tüketildiğinde bir çok faydası olan pirinç ise, yılbaşı sofralarını sağlıklı kılmak için kullanabilecek hem lezzetli hem de pratik bir alternatif. Aslında beslenme zincirimizin en küçük öğelerinden biri olan pirinç, sağlığımıza boyutundan kat kat fazla destek sağlıyor. İçerdiği 15 çeşitten fazla vitamin, mineral, faydalı antioksidanlar ve sağladığı enerji ile tam bir sağlıklı besin deposu.

USA Rice verilerine göre, bilinenin aksine kilo kontrolüne de faydası olan pirincin yarım bardağı sadece 100 kalori. Özellikle son yıllarda folik asit, potasyum, magnezyum, selenyum, lif, demir ve çinko içeriğiyle ile de sürekli ön planda olan pirinç diyet listelerinde de hak ettiği yeri bulmaya başladı.

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre, içerdiği vitamin ve minerallerden stres, yorgunluk, isteksizlik ve depresyonun azaltılmasında etkili olan pirinç 3 yemek kaşığı ölçüsünde 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir. Ayrıca pirinç su tutucu etkisinden dolayı bahar aylarında mevsim değişikliklerinden kaynaklı ödemin atılmasına destek olarak bağırsakların düzenlenmesine yardımcı olur ve bu yönüyle de kilo kontrolünde etkisini gösterebilir.

Pirinçle Gelen Yepyeni Hücreler

Bir bardak beyaz pirinç, önerilen günlük folik asit ve B vitamini değerinin %23’ünü karşılıyor ve bu içeriği sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre folik asit ayrıca kardiyovasküler sağlığa ve doğuştan kalp rahatsızlıklarına, sağlıklı yaşlanmaya ve aslında genel anlamda tüm sağlığımıza destek oluyor*. Ayrıca, vücudun yavaş yavaş sindirdiği kompleks karbonhidrat içeriği sayesinde pirinç hücre yenilemenin yanı sıra, gün boyu enerjik kalmanıza ve iyi hissettiren kimyasal serotonin sayesinde modunuzu destekleyerek iştahınızı kontrol altında tutmanızı sağlıyor.

 

Loading

Paylaş :

Comment here