Manşet

Gıda sektörü çalışanları ikinci aşamada aşılanacak

 

Sağlık Bakanlığı aşı takvimini açıkladı: Gıda sektörü çalışanları ikinci aşamada aşılanacak

Sağlık bakanlığı; sağlık çalışanları ile başlanan Covid-19 aşılama takvimi kapsamında, gıda sektörü çalışanlarının ikinci aşamada aşılanacağını açıkladı

Covid-19 aşılama takvimi kapsamında, sağlık çalışanlarından sonra ki, öncelikli meslek grupları Bakanlık tarafından belirlendi. İkinci aşamada “hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler” arasında gıda sektörü de yer alıyor. Bu kapsamda, fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri çalışanları ile ambalajlanmış su üreticileri vb. aşılanacak.

Covid-19 aşılama takvimi kapsamında meslek gruplarına göre öncelikli aşılama yapılacak sektörleri de belirledi. Söz konusu meslek gruplarını içeren liste, Bakanlığın www.covid19asi.saglik.gov.tr adresinde kamuoyuna açıklandı.

Gıda sektörü çalışanları ikinci aşamada aşılanacak

  1. aşamada Sağlık Kurumunda Çalışanlar, yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar ve 65 yaş üstü bireyler aşılanacak.

İkinci aşamada ise hizmetin sürdürülmesi için öncelikli olan sektörler ve 50-64 yaş arası bireyler aşı olacak. Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler, listede şöyle sıralandı:

“Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kritik Görevlerdeki kişiler, Zabıta-özel güvenlik, Adalet Bakanlığı,  Cezaevleri, Eğitim Sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), Gıda Sektörü çalışanları (SGK Kayıtlarına göre) Fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb. Taşımacılık sektöründe çalışanlar.”

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here