Mekanlar-Şefler

BMW Şeflerle Lezzet Yolculuğuna Çıkıyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, Türkiye’nin en saygın şeflerinden Ali Ronay, Maksut Aşkar ve Şemsa Denizsel ile lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyor. Yerel ürün ve tatların modern yorumları ve kendilerine has mutfak vizyonlarıyla fark yaratan üç ünlü şef, önümüzdeki 2 yıl boyunca belirlenen anayollar üzerinden saparak keşfettikleri “Türkiye’nin Lezzet Durakları”nı işaretleyerek “BMW ile Türkiye Gastronomi Yol Haritası”nı oluşturacak.

BMW faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda yerel değerlerin ortaya çıkarılması amacıyla farklı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Yalnızca mutfak kültürleriyle değil, gıdanın doğal ve yerel üretimi konusunda da sahip oldukları vizyon ve aldıkları inisiyatifle gastronomi dünyasında fark yaratan üç şef, lezzet üzerinden bir yol rehberi çalışması gerçekleştirecek.

“BMWlicious’’ çatısı altında önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedeflenen projenin, tüm dünyada son yıllarda güçlenmeye devam eden yerel üretimi, üreticiyi ve malzemeyi destekleme kavramlarını bütüncül bir yaklaşımla sahiplenmesi amaçlanıyor.

BMW Türkiye olarak Anadolu’nun eşsiz mutfak kültürüne yeni keşif ve yorumlarla katkı sağlayacak özel bir çalışmayı hayata geçirmek istediklerini belirten Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, ‘’Gastronomi, artık yalnızca mutfak kültürünü temsil etmenin ötesinde, sürdürülebilir ve ekolojik tarımdan sosyolojik ve ekonomik kalkınmaya kadar çok kapsamlı ve katmanlı bir ekosistem olarak değerlendiriliyor. BMW Türkiye olarak bu perspektiften bakarak, bölgesel lezzetlerin ve lokanta kültürünün tanıtımına destek olacak bir çalışmada yer almaktan çok mutluyuz.” dedi.

“BMWlicious” Rotaları

BMW’nin üstün sürüş keyfi sunan modelleriyle Türkiye’nin yedi bölgesini kapsayan üç farklı rotada seyahate çıkmaya hazırlanan şefler, yol üzerindeki keşiflerini sosyal medya üzerinden kısa filmlerle paylaşacak ve BMW Joy Blog üzerinden deneyimlerini yazıya dökecek.

3 Ana Rota, 7 Bölge

Şemsa Denizsel Kırklareli’nden başlayarak, İzmir üzerinden Antalya’ya devam eden rota üzerinde yerel tatları keşfederken Maksut Aşkar Karadeniz’in muhteşem coğrafyasında Samsun’dan başlayıp Artvin’e kadar olan lezzet duraklarını işaretleyecek. Türkiye’nin en batı noktası Kapıkule’den başlayıp güneydoğuda Şanlıurfa ile sona eren rota ise Ali Ronay tarafından gerçekleştirilecek.

Her şefin seyahat rotasını tamamlamasının sonrasında, lezzet duraklarından ilham alarak hazırladığı yemeklerden oluşan farklı menüler, kendi mekanlarında BMW misafirleri tarafından da tadılabilecek.

BMW Mobil Aplikasyonu Üzerinden Lezzet Durakları Haritası

“BMW ile Türkiye Gastronomi Yol Haritası” projenin sonunda BMW mobil aplikasyonuna aktarılacak ve BMW sahipleri üç ünlü şefin önerdiği lezzet duraklarını keyifle takip ederek yeni tatları keşfetme imkanına sahip olacak.

BMWlicious ile Bir Lezzet Yolculuğu lansman yayını için;

https://www.youtube.com/watch?v=m3-xLC2Odus

 Şefler Hakkında

 Ali Ronay

Gastronomi alanında; yurt dışı ve yurt içinde toplam 21 yıllık deneyime sahip olan Ali Ronay, Anadolu Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak kazanan Ronay, yerel tatlara kattığı yeni yorumlarla Swissotel The Bosphorus, Istanbul mutfağına imzasını atmaya devam ediyor. Yenilikçi tarzını geleneksel tatlarla buluşturarak modern ile klasiği bir araya getiren Ronay, Swissotel için Anadolu Mutfak Kültürleri üzerine uzun yıllar araştırmalar yaptı. Henüz 27 yaşında baş aşçı olmaya hak The Bosphorus, Istanbul’un köklü ve lezzetli mutfağını zenginleştiriyor.

 Maksut Aşkar

Tasarladığı lezzetleri sanat sergilerine dönüştüren Maksut Aşkar, birçok önemli yiyecek ve içecek markası için danışmanlık yaptı ve etkinlikler tasarladı. 2007 yılında ilk restoranını açan şef, 2014 yılında ise Anadolu mutfağını modern sahneye çıkardığı SALT Galata Müzesi’nde dördüncü restoranı “Neolokal’’i açtı. Aşkar, 2014 yılında Time Out Dergisi tarafından “Yılın En İyi Şefi” ödülüne, 2015 yılında ise Omnivore Paris’in 10. yıl dönümünde “Le Proche” ödülüne, 2020 yılında GQ Men of The Year 2020’de ‘Özgünlük Özel Ödülü’ne layık görüldü. Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla, son dört yılda dünyanın önde gelen uluslararası gastronomi etkinliklerinde Türkiye’yi temsil eden Aşkar, 20’yi aşkın önemli restoranda yemek pişirdi ve aralarında Ana Ros, Anatoly Kazakov, El Celler De Can Roca, Philip Raichinger, Manu Buffara, Paul Ivic gibi isimler bulunan dünyanın ünlü 30 şefini Neolokal’de ağırladı.

 Şemsa Denizsel

2000 yılında ‘’Kantin’’ restoranı açarak ”Yeni İstanbul Mutfağı” konseptiyle 18 yıl boyunca farklı lezzetlerde ve türlerde yemekler yaptı. 2018 yılında kapanan Kantin’in ardından aynı yıl Ayvalık’ta zeytinliklerin içinde Cooks Grove’u hayata geçirdi. Cook’s Grove’da farklı konseptlerde atölyeler ve özel davetler vermeye devam ediyor. Aşçılığın yanı sıra menü ve işletme danışmanlığı gibi hizmetler sunmakta olan Denizsel, Türkiye’nin birçok yerinde konferanslar düzenleyerek yemek konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here