Manşet

TÜGİS Başkanı Buzbaş mesajında;….

 

 

Kısa adı TÜGİS olan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası bu yıl 61.yaşını kutluyor. TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş 61.yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TÜGİS Başkanı Buzbaş mesajında;

“Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası(TÜGİS), 24 Ocak 1961 de kuruldu.TÜGİS geleneksel işveren sendikacılığı sınırlarını aşmış, işveren sendikacılığı rolünü gıda sanayinin geleceğini gündemine taşıyarak zenginleştirmiştir.

Günümüz dünyasında iki önemli kriz birlikte yaşanıyor. Pandemi süreci halen gündemi işgal etmekte, kaygı ve kayıplarımız her gün renk değiştirmekte.

Kendi eylemlerimiz sonucu, doğaya verdiğimiz zararların bilançosu iklim krizi ise geleceğimizi daha derinden etkilemekte ve geri dönülmez bir noktaya hızla yaklaşılmakta…

Her iki krizin kaçınılmaz en çarpıcı sonuçları, tarım ve gıda ürünlerinde verim kayıpları ile elele giden fiyat artışları olarak karşımıza çıkmakta. Pandemi benzeri şoklara dirençli, iklim krizine karşı çevre dostu tarım ve gıda sistemlerinin dikkate alınarak yeniden kurgulanması gerekiyor.

Tarım sektöründen temin edilen hammaddelerin işlenerek tüketilebilir hale getirilmesini sağlayan gıda sanayii; TÜGİS liderliğinde çevreci, ekonomik ve sosyal odaklı bir çalışma anlayışıyla sürdürülebilirlik hedefine öncülük ediyor.

61’nci yaşında TÜGİS, bünyesindeki gıda sanayinin en büyük kuruluşlarıyla Türk Gıda Sanayinin geleceğine yön vermeye, iş barışı ve işletmelerin sürdürülebilirliği ilkesi ile tüketicilere hizmet sunmaya çalışılıyor. ( BDS )

Gün yeni politikalar ve yeni yaklaşımlar günü.

Nice Yıllara…”

( BDS )

Loading

Paylaş :

Comment here