Fuar-Etkinlik

30. Yılında WorldFood İstanbul’a Yoğun İlgi!


Fuar, %70 Doluluk Oranını Şimdiden Sağladı

1 – 4 Eylül 2022 tarihlerinde TÜYAP’da gerçekleşecek, Türkiye ve Avrasya’nın gıda sektöründe lider  ve iş birliği platformu World Food Istanbul, 2022 yılında da katılımcıları  yurt dışından gelecek olan  alıcılar ile buluşturmak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Gıda Sektörünün Buluşma Noktası: WFI
Gıda ve gıda teknolojileri sektörünün trendlerine ve gelişimine yön veren, yöresel lezzetlerin tanıtımına çok önemli katkı sunan, en yeni ürünleri yerli ve yabancı ziyaretçileriyle buluşturan, sektörün bölgeye ve dünyaya açılan kapısı olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul 30. Kez düzenleniyor. Perakende zincirleri, içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş sebze, meyve, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, hububat ve kuruyemiş gibi başlıklarda uzmanlaşmış pek çok marka ve üretici WorldFood İstanbul Fuarı’nda yer alacak. Gıda sektörünün en önemli fuarlarından biri olarak ön plana çıkan WorldFood İstanbul, sektöre yön veren isimlerin katılımları, ses getirecek etkinlikler, ziyaretçilerle ilk kez buluşacak yeni ürünler ve geniş katılımcı profili ile önemli bir görev üstleniyor.

2021 yılında düzenlenen WFI rekorlara imza attı
29. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9-12 Eylül 2001 tarihleri arasında ziyaretçilerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlamıştı. Dünyanın ve bölgenin en etkili gıda ürünleri ve teknolojileri fuarı olan WorldFood İstanbul; T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, İHBİR, Aşçılar Derneği ve Gastronomi Turizmi Derneği ile gerçekleştirilmişti. 12 ülkede 75’ten fazla organizasyon düzenleyen Hyve Group tarafından düzenlenen fuar  tarihinin metrekare bazında alan olarak en yüksek hacimli fuarı olurken bugüne kadar yakalanan “en yüksek ziyaretçi sayısına” ulaşarak da büyük bir başarı sağladı. Geçen sene düzenledikleri fuarın çok verimli geçtiğini vurgulayan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, ‘’Türkiye’de her yıl önemli büyüme kaydeden gıda sektörü, hayatın her alanındaki etkileriyle tüm dünyanın sarsıldığı COVID-19 salgınına rağmen ülke ekonomisine katkısını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” konsepti ile 4 gün boyunca WorldFood İstanbul’da; 40 ülkeden toplamda 179 davetli satın almacı ve %23’ünü (5.237) yabancıların oluşturduğu 22.800 ziyaretçiyi ağırladık.  29 yıldır olduğu gibi bu yıl da 30 yılımızda da çok başarılı ve verimli bir fuar geçireceğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz fuara yoğun bir katılım oldu, gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Aynı şekilde katılımcı ve ziyaretçilerimizden de olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle pandemi döneminde tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatındaki rakamlar her sene sektörün daha iyi bir yöne gittiğini gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye, yemek şefleri yetiştirme konusunda da iyi bir okul. Dünya mutfağında hizmet veren çok iyi şeflerimiz bulunuyor.  Bu sene de 4 gün boyunca sektöre dair pek çok konu, alanında uzman isimlerle masaya yatırılacak. Aynı zamanda birbirinden önemli şefler harika şovlar gerçekleştirecek. Şeflerimizin gösterilerinin yanı sıra bu sene WorldFood İstanbul, sektörel oturumlara, yeni ürünlerin tadım atölyelerine, özel temalı fuar turlarına ve yarışmalara ev sahipliği yapacak. 30. yıla özel birçok farklı format, konu ve uzmanlığı entegre ederek FOOD ARENA adını verilen alanda sektör 360 derece ele alınacak.  29 yıldır olduğu gibi bu yıl da çok başarılı ve verimli bir fuar geçireceğimizi düşünüyorum. World Food Istanbul’un 30. Yılı olması sebebiyle bizim için ayrı bir önem taşıyor. Fuardaki yerlerin %70’i doldu, fuara yoğun bir katılımcı talebi olduğunu belirtmek istiyorum. Gelecek yıllarda WorldFood İstanbul’a katılan ülke sayısının artması ve ürün yelpazesinin genişlemesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2022 Yılı Kayıtları İçin Yoğun Talep Yaşanıyor!
Hyve Group tarafından düzenlenen, gıda sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan 30. Uluslararası Gıda Fuarı, World Food İstanbul, 2022 yılında da sektördeki önemli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, gıda sektörüne yön veren son gelişmeleri gündeme taşıyacak. 30. Yılını kutlayacak fuarın 2021 yılında katılımcıların ve firmaların yarattığı ticari başarıdan dolayı yoğun taleple katılımları  almaya başladı. 1 – 4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan World Food Istanbul’un katılım taleplerinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Yüzlerce sektör paydaşı, katılım başvurularının halen devam ettiği World Food İstanbul’daki yerlerini ayırttı ve fuar kapasitesinin şimdiden %70 dolmasına neden oldu. Davetli satın almacı programı geçtiğimiz sene gibi bu sene de fuarda olacak. Fuara; MENA, CIS, Afrika ve Amerika kıtalarından 200’e yakın davetli ve profesyonel satın almacı hedefleniyor.

Hakkında
Hyve Group, 10 ülkede 800’ün üzerinde deneyimli personeliyle dünya genelinde 12 ülkede 75 etkinlik düzenleyen uluslararası bir fuar şirketidir. Hyve Group, amacı dünyanın her köşesinden gelen müşterilerin olağanüstü anlar paylaştığı ve sektör inovasyonunu şekillendirdiği kaçırılmayacak etkinlikler düzenlemek olan yeni nesil bir fuar şirketidir. Hyve Group plc, Dönüşüm ve Büyüme (TAG) programının ardından Eylül 2019’da ITE Group plc’nin yeni ismi olarak duyuruldu. Vizyonumuz, dünyanın en önde gelen içerik odaklı ve mutlaka gidilmesi gereken etkinlik portföyünü oluşturarak müşterilerimize muazzam bir deneyim ve yatırım getirisi sağlamaktır. Türkiye’de ise Hyve Group gücünü bölgedeki küresel ağdan alarak inşaat (Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul), turizm (EMITT), kozmetik (BeautyEurasia), gıda (WorldFood Istanbul), raylı sistemler ve lojistik (Eurasia Rail) sektörlerinde Türkiye’nin öncü fuarlarını düzenlemektedir.

Detaylı bilgi için:

Bersay İletişim Danışmanlığı
Ayben Cumalı, +90 554 84468 05, ayben.cumali@bersay.com.tr
Emre Kaya, +90 542 895 25 38, emre.kaya@bersay.com.tr

Loading

Paylaş :

Comment here