Haberler

“Hedef Kitlemiz Dönerini Kendi Takan Kaliteli Dönerciler”

 ÖzDöner Kurucu Genel Müdürü Bahar Özürün, geleneksel Türk dönerini, yılların tecrübesiyle ve ilk günkü heyecanlarını koruyarak ürettiklerini dile getirerek, “Hedef kitlemiz dönerini kendi takan kaliteli dönerciler’’ açıklamasını yaptı. Ürünlerinin tüm Türkiye’ye donuk olarak gönderildiğini söyleyen Özürün, “Ürünümüzü deneyen dönerini bir daha kendi takmıyor’’ dedi.

 Dönerin Türkiye’de doğup Almanya’da sektör haline geldiğini belirten Özürün, “ÖzDöner, Türkiye ve Almanya’da hazır döner sektöründe 25 yılı aşkın tecrübeye sahip dört girişimci tarafından kuruldu. Bizim damak tadımız ve el işçiliğimiz ile Alman gıda ve et işleme makinalarının ideal bir birlikteliğini oluşturduk” dedi.

SADECE BİLDİĞİMİZ İŞİ YAPIYORUZ

Dönerin Türkiye’nin en önemli kültür ihracı olduğunu ve sokak yiyecekleri trendinin yıldızı olarak görüldüğünü ifade eden ÖzDöner Kurucu Genel Müdürü Bahar Özürün, ‘Bir döner ancak kullanılan et kadar iyi olabilir’ felsefesini merkeze aldıklarını, bu nedenle etlerini küçük yerel üreticilerin yetiştirdiği hayvanlardan elde edildiğini belirtti. Özürün, “Biz işimizi dönerin kontrollü şartlarda fabrikalarda üretilip satış noktalarına soğuk zincir kırılmadan tam hijyenik olarak ulaşması şeklinde tanımlıyoruz. Bunun dışında dönerini özenerek takan tadı ile meşhur olmuş yerel dönercilerden farkımız yok. Ustalarımızın en az 24 saat dinlenmiş soslu etlerden özenle taktığı dönerlerimiz 12 saat -40 derecede şoklanıyor ve merkez ısısı -18 dereceye ulaşıyor. Bu dönerde artık mikrobiyolojik bir üreme söz konusu olmuyor, üstelik pişirme sırasında da üst yüzey pişerken iç kısmı hala donuk kaldığı için taze etteki gibi zararlı bakteri üretme riskini barındırmıyor” açıklamalarında bulundu.

 ÜRÜNÜMÜZÜ DENEYEN DÖNERİNİ BİR DAHA KENDİ TAKMIYOR

Bu detayların işletmeler ve son tüketici tarafında yeteri kadar bilinmemesi yanında dönerde çok önemli olan et seçimi ile ilgili kaygılar nedeniyle kaliteli ürün sunmayı hedefleyen işletmelerin hala kendi dönerlerini takmaya devam ettiğini belirten Özürün, “Aslında bizim hedef kitlemiz de tam olarak bu işletmeciler, çünkü biz de aynı onlar gibi dönerimizin üstüne titriyoruz. Zaten ürünümüzü deneyip bunu gördüklerinde bir daha asla kendileri takmıyorlar. Hem zahmetli bir üretim prosesinden kurtuluyorlar, hem mutlu müşteriler ile cirolarını, düşük fire oranı ile de karlarını artırıyorlar” dedi.

 “AYDA 350 TON DÖNER ÜRETİMİ”

Fabrikalarının şu anda ayda 350 ton döner üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu, genişleme alanları ile üretimi iki katına çıkarabileceklerini kaydeden Özürün, “Ana ürün döner olmak üzere sadece kırmızı et mamulleri üretiyoruz. Dönerin pişirildiği tüketim noktalarına dondurulmuş çiğ baton döner, ısıtılarak servis edilen noktalara da pişmiş döner tedarik ediliyor. Bunun yanında gelen talep doğrultusunda diğer et çeşitleri ve özel kıyma karışımları da tedarik ediliyor. Yine müşterilerimizden gelen talep üzerine hamburger, ıslak hamburger, ızgara köfte ve Akçaabat köfte üretimine de başladık” diyerek sözlerini noktaladı.

Loading

Zerrin Özcan
Paylaş :

Comment here