HaberlerMekanlar-Şefler

İtalyan Tarzı Bayram Menüsüne Ne Dersiniz?

Kurban Bayramı’nda sizi misafirliğe gittiğiniz evler gibi ağırlayacak bir mekanı deneyimlemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se Etiler Gastronomi Sokağı’ndaki İtalyan restoranı Tocello’yu ziyaret edebilirsiniz. Bayramların geleneksel yemek ve tatlılarından sıkıldıysanız Tocello’da farklı birçok seçeneği sizi bekliyor. Mekanın Executive Chef’i Kazım Kepenek, ‘Straccetti Con Rucola’ yı ve ‘Sbriciolatta’yı öneriyor. Önermekle kalmayıp, evde denemek isteyenler için tariflerini de veriyor.

 İtalyan mutfağı dünyaya mal olmuş bir mutfak. Bu özel mutfağa ait birçok güzel ve farklı lezzeti sunan restoranlardan biri de Etiler Gastronomi Sokağı’ndaki Torcello. Nefis pizzalarıyla, soslu el yapımı makarnaları, tadı damağınızda kalan tiramisularıyla yoğun kremalı ve çıtır hamurlu Cannoli tatlısı ile İtalya mutfağını Tocello’da keşfe çıkmaya ne dersiniz?  Cevabınız ‘evet’se, bu eşsiz mönüyü deneyimlemek için şehrin kalabalıkları arasına gizlenmiş,  farklı ambiyansı ile sizi içine çekecek Tocello’ya mutlaka uğrayın.

Tocello, yaklaşan Kurban Bayramı’nda da sizi, bayramda misafirliğe gittiğiniz bir ev gibi ağırlamayı vaad ediyor. Sevdiklerinizle keyifli bir bayram yemeği yemek isterseniz burası kesinlikle doğru adres….

 EXCULIVE CHEF’İN ÖNERİSİ

 Her detayıyla leziz bir İtalyan deneyimi sunan Tocello’da; pizza ve makarna tutkunları için bir çok seçenek var.  Mekan, spesialleriyle de oldukça iddialı. Bayramların geleneksel yemek ve tatlılarından sıkıldıysanız mönüdeki özel tariflerden de seçim yapabilirisiniz. Tocello’nun Executive Chef’i Kazım Kepenek, tercihini bu yönde yapmak isteyenlere ‘Straccetti con rucola’ yı ve ‘Sbriciolatta’yı öneriyor.

Hatta önermekle kalmıyor, tariflerini de sizlerle paylaşıyor…

MERAKLISINA ÖZEL TARİFLER
 Bonfile, sarımsak ve arugula üçlemesi: ‘Straccetti con rucola’

Malzemeler: 220 gr bonfile, 2 gr sarımsak, 5 adet kırmızı çeri domates, 125 arugula, 25 ml zeytinyağı, 10 ml balzemik.
Hazırlanışı: İnce ince dilimlenmiş bonfile sarımsak ve zeytinyağı ile sotelendikten sonra üzerine taze arugula, balzemik ve zeytinyağı sos parmesan dilimleri ile servise hazır.

Kıtır milföyün çilek ve kremayla buluşması: ‘Sbrıcıolatta’

Malzemeler: 100 ml süt, 50 gr krema, yarım portakal ve limon rendesi, 50 gr şeker, 1 gr vanilya,15 gr nişasta, 30 gr kıtır milföy, 10 gr pudra şekeri, 50 gr çilek.
Hazırlanışı: Süt ve krema kısık ateşte pişmeye alınır kıvama geldikten sonra içerisine portakal ve limon rendesi eklenir krema kıvamına geldikten sonra dinlenmeye alınır. Hazır olan kremanın üzerine kıtır milföy ve çilek eklenir süs için pudra şekeri kullanılır.

Loading

Paylaş :

Comment here