HaberlerSağlık

Rahat sindirim ve güzelliğin sırrı ‘su’da

 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, beslenmenin temel taşı olan suyun, bağırsak fonksiyonlarını düzenli hale getirme özelliğinden dolayı doğru kaynaktan ve yeterli miktarda alınması durumunda, yenileyici ve arındırıcı etkisiyle cildi de beslediğine dikkat çekiyor. Uzman Berrin Yiğit, bu bağlamda özellikle pH değeri 7,4’ün üzerinde olan alkali suların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yeterli miktarda su içmenin boşaltım ve sindirim sistemi için son derece faydalı olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit; “Hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık toplumumuzda sıklıkla görülen, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve endişeye neden olan sağlık problemlerinin başında geliyor. Su, vücudu temizleyip güçlendirirken aynı zamanda sindirim sisteminin de rahatlamasını sağlıyor. Bağırsaklarımızın hızlı ya da yavaş çalışmasının önüne geçmek, sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını devam ettirmesini sağlamak için düzenli su alımına dikkat etmeliyiz.” dedi.

Güzel bir cilt için suyun doğru kaynaktan ve yeterli miktarda alımının önemine vurgu yapan Yiğit, “Vücudumuzun yüzde 60’ını oluşturan su, hayatımızın temel kaynağı. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam ve güzel bir cilt için öncelikle suyu gerektiği ölçüde tüketmeli ve bu konuda özenli seçimler yapmalıyız. Yüzde 100 doğal kaynak sularından ihtiyacımıza yönelik seçimlerde bulunmalı, özellikle pH değeri 7.4’ün üzerinde olan alkali suları tercih etmeliyiz. Su başlı başına şifadır fakat bazı ilavelerle daha da faydalı hale getirilebilir. Cilt sağlığını ve elastikiyetini destekleyen Tip 1 ve Tip 3 kolajen içeriği sayesinde sarkma ve kırışıkların önlenmesine yardımcı olan fonksiyonel içecekler, bu anlamda bize ekstra fayda sağlar.” dedi.

Loading

Paylaş :

Comment here