Unlu Mamuller Dünyası

Çikolata Trendleri: 2022 ve ötesi…

Dünyanın lider çikolata ve kakao ürünleri markası Barry Callebaut çikolata trendlerine ışık tutuyor.

Çikolata, dünyadaki en dinamik sektörlerden birisi. 2021’de Batı Avrupa’da perakendede 5000’den fazla yeniliğin piyasaya sürülmesi tüketicilerin değişiklik ve farklılık görme ihtiyacını da ortaya koyuyor. Barry Callebaut da 175 yılı aşkın deneyimiyle, çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren firmalara, yüksek kalitede çikolata ve kakao ürünleri sağlarken, sektör trendlerine göre inovasyon ve ürün geliştirerek sektöre yön vermeye ve müşterilerine en iyi şekilde destek olmaya devam ediyor.

Peki 2022’de en çok hangi trendler öne çıktı?

2022 yılında öne çıkan trendler 4 ana başlık atında toplayabiliriz. Bunlar; Kutlamalar, Sağlıklı Yaşam, Farklı Deneyimler ve Geleneksel Lezzetler.

En mutlu anlarımıza eşlik ediyor!

Kendimizi mutlu etmenin yollarını aradığımız, her anın kutlanmaya değer olduğunu düşündüğümüz bir dönemde yaşıyoruz. İster bir doğum günü veya yıldönümü olsun, ister sıradanlıktan uzaklaşmak için olsun kutlamaların olmazsa olmaz unsurlarından biri pasta, çikolata veya tatlı. Avrupalı tüketicilerin 8’de 1’i çikolata yemenin onları mutlu ettiğini ve kutlamalarda çikolatalı pasta, tatlı veya çikolata tercih ettiklerini söylüyor. Ayrıca tüketicilerin %59’u birden fazla dokuya ve aromaya sahip çikolataların daha kaliteli olduğunu düşünüyor. Barry Callebaut dekor markası Mona Lisa ile tüm klasik pasta, tatlı ve çikolataların ufak bir dokunuşla kutlamalara uygun hale gelmesini sağlıyor. Yüksek kaliteli çikolatadan üretilen ve uygulamaya hazır olan bu dekor ürünleri bir yandan zamandan tasarruf etmenizi sağlarken bir yandan da eşsiz tasarımlar yapmanıza olanak sağlıyor.

Daha doğal, şekersiz, laktozsuz ve vegan alternatiflerle sağlıklı tercihler…

Her ne kadar pandemi dönemini atlatsak da pandemi döneminde iyice yükselişe geçen sağlıklı beslenme trendi tüketiciler üzerinde etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Sağlıklarına dikkat eden ve gün boyunca doğru enerji seviyesini korumaya istekli olan tüketiciler, doğal olarak lezzetten ödün vermeden daha sağlıklı alternatifler arıyor. Dünyadaki tüketicilerin %41’i şeker alımını sınırlamaya çalışıyor. Avrupalı gençlerin %55’i haftada en az bir defa vegan veya süt içermeyen bir ürün tüketiyor. Ancak sağlıklı beslenmek çikolatadan ve çikolatalı tatlılardan uzak durmak anlamına gelmiyor. Barry Callebaut’un şekersiz Callebaut Malchoc çikolatası veya NXT vegan çikolatası ile sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin de çikolata ile kendilerini şımartması mümkün.

Lezzetli deneyimlerin peşinde…

Yükselen bir diğer trend ise farklı deneyimler yaşama ihtiyacı. Gastronomi sektörü tüm dünyada dikkat çekici bir ivme ile büyümeye devam ediyor ve bu da tüketicilerin merakını tetikliyor. Orijin lezzetler, sıfır atık menüler, organik yiyecekler… İklim değişikliğini gün geçtikçe daha çok hissettiğimiz bu günlerde doğaya saygılı farklı deneyimler de trend olarak yükseliyor. Tüketiciler, yedikleri gıdaların nereden geldiğini, nasıl üretildiğini ve ne kadar ayakizi olduğunu görebilmek istiyor. Dünyada üretilen tüm gıdaların %30’dan fazlası ya yapım aşamasında ya da sonrasında atık olarak kayboluyor ve hem toplumlar hem de gezegenimiz için büyük bir sorun teşkil ediyor. Tüketicilerin %60’ı iklim değişikliğini azaltmak için çalışan şirketlerden satın alma olasılığının daha yüksek olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle düşük karbon ayakizi olan ve sıfır atık bakış açısıyla üretilen gıdalara olan eğilim de gün geçtikçe artış gösteriyor. Avrupalı tüketicilerin %66’sı çikolataların nereden geldiği ve nasıl yapıldığı hakkında bir hikayeyle gelmesi gerektiğini düşünüyor. Barry Callebaut, kakao meyvesinden çikolataya kadar tüm tedarik zinciri izlenebilir ürünleri, Cacao Barry WholeFruit, Caboose gibi sıfır atığa yakın çikolataları ve orijin lezzetleri ile bu trende liderlik ediyor. Ayrıca, arı-dostu fındık kullandığı ürünleri ve sadece çikolata değil tüm içeriği organik ürünleriyle sektörde sürdürülebilirlik açısından da öncü konumda. Cocoa Horizons sertifikalı kakao hammaddesi ile hem izlenebilir hem sürdürülebilir üretim yapan Barry Callebaut, bunun yanı sıra FairTrade, Rainforest Alliance ve UTZ gibi diğer global sivil toplum kuruluşlarıyla da birlikte çalışıyor ve müşterilerinin sürdürülebilirlik yolculuğunu destekliyor.

Bazı tüketiciler, yalnızken ya da sevdikleriyle, rahatlamak için konfor ararlar. Alıştığımız tat ve dokular bizi rahat hissettirir. Özellikle çocukluğumuzdan alıştığımız tatlar bizi mutlu anlarımıza götürürken huzur ve rahatlama hissi de beraberinde gelir. Konfor, sıkıntılı zamanlarda güvence arayan tüketiciler için 1 numaralı itici güçtür. Bu nedenle klasik lezzetleri yıllar boyu aynı kalite ve lezzette sunabilmek büyük önem taşır. İşte Barry Callebaut’un en güçlü yanlarından birisi de 175 yılı aşkındır aynı eşsiz lezzet, aynı uygulanabilirlik ve aynı yüksek kalite ile ürünlerini müşterilerine sunabilmesidir. Dünyanın en iyi Belçika çikolatası Callebaut ile bir asırlık reçeteyi aynı ilk günkü lezzeti ve kalitesi müşterilerinize sunabilirsiniz.

Loading

Paylaş :

Comment here