Haberler

BTA, Costa Coffee’yi Gürcistan pazarına taşıdı

 

TAV Havalimanları iştiraki BTA, 12 yıl üst üste Avrupa’nın en büyük kahve zinciri ve “İngiltere’nin en sevilen kahvecisi” seçilen Costa Coffee’yi Gürcistan Tiflis Havalimanı’ndaki ilk mağazasıyla Gürcistan pazarına taşıyarak franchise operasyonlarını genişletti.

TAV Havalimanları’nın iştiraki ve ADP grubunun bir üyesi olan BTA ile 32’den fazla küresel pazarda 4.000’e yakın lokasyonda bulunan İngiltere merkezli kahve dükkanı şirketi Costa Coffee süregelen büyüme stratejileri doğrultusunda Costa Coffee’nin Gürcistan’daki ilk şubesinin Tiflis Havalimanı’nda açılmasıyla yeni ortaklıklarını kutluyor.

8 ülkede 17 havalimanında 200’den fazla noktada günde 75 binden fazla misafirine dünya mutfaklarından zengin menü seçenekleri sunan BTA, yeni Costa Coffee ortaklığıyla tüketicileri memnun etmeye devam etmekten gurur duyuyor. Eşsiz Signature Blend’lerinde yalnızca yağmur ormanları ittifakı sertifikalı çekirdekleri kullanan Costa Coffee, Gürcistan’daki  müşterilerine ikonik kırmızı fincanlarında zengin, rakipsiz bir deneyim için yetenekli baristalar tarafından hazırlanmış el yapımı sıcak ve buzlu kahve çeşitlerini servis ediyor.

50 yılı aşkın tecrübesinin getirdiği kalitesiyle kalıcı bir mirasa sahip Costa Coffee, dünyaya en iyi kahve deneyimi  için ilham vermeyi amaçlıyor ve İngiltere’yi Flat White ile tanıştırmak, son teknoloji Costa Express makinelerle market ve yol kenarlarına mağaza kalitesinde kahveyi taşımak gibi ikonik yenilikleriyle tanınıyor.

Costa Coffee’nin BTA tarafından işletilen ilk Gürcistan mağazası, Tiflis Havalimanı’nın uluslararası kara tarafında 287 metrekarelik geniş bir alanda yer alırken; dünya standartlarındaki atmosferi, aydınlık ve davetkar tasarımı, geniş ürün yelpazesiyle yolculuk öncesinde veya sonrasında rahatlamak isteyen misafirlere konforlu bir deneyim sunuyor.

Yüksek kaliteli kahve serisini tamamlayan Costa Coffee’nin menüsü ayrıca sıcak çikolatalar, çaylar, buzlu frappes ve limonatadan oluşuyor. Her ısırıkta lezzeti arayan müşteriler, ayrıca sandviçler, atıştırmalıklar ve hamur işleri arasından seçim yapabiliyor.

Açılışta konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Gürcistan’da 16 yıldır gururla hizmet vermekteyiz.  Batum ve Tiflis Havalimanlarındaki operasyonlarımızı zenginleştirmek adına bugüne kadar çok çalıştık. Tickerdaze Gastro Pub ve Greenport Pub gibi konseptlerimizle hizmetlerimizi en ileri seviyeye taşıdık. Şimdi ise Costa Coffee gibi bir dünya markasını Gürcistan’a getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Arkasında 50 yılı aşkın bir kahve mirası bulunan Costa Coffee, mağaza formatları, dijital entegrasyonları ve ürün çeşitliliğiyle  pazar inovasyonuna öncülük eden bir kahve zinciri. Dolayısıyla ilk franchise operasyonumuzu Costa Coffy gibi bir dünya markası ile başlatmak bizim için son derece heyecan verici. Bu operasyonu şu aşamadan sonra ilk olarak  Türkiye’de Bodrum’la sürdüreceğiz. Bu birliktelik bizim işletmiş olduğumuz tüm havalimanlarında devam edecek. 2023’ün ilk çeyreğinde ise ikinci Costa Coffee’yi yine Tiflis Havalimanı’nda hava tarafında açacağız .Genişlememiz devam edecek ve profesyonel, çağdaş, güler yüzlü hizmet anlayışımız ile daha fazla noktaya ulaşacağız. Bu vesileyle Tüm Gürcistan yönetimine, tüm Costa Coffee ekibine, TAV Gürcistan ailesine, BTA ekibine ve bugünün organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Loading

Paylaş :

Comment here