Haberler

Türkiye’nin en büyük Tüketici Konfederasyonu kuruldu

İnsan haklarının ayrılmaz parçası olan tüketici hakları için 90’lı yılların başından bu yana mücadele ve emek veren tüketici örgütlerinin 20 Ocak 2020 yılında, Tüketici Konfederasyonu Girişimi çatısı altındaki birliktelikleri, Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı Tüketiciler Konfederasyonu ile taçlandı.

Ülkemizin tüketici ve insan hakları mücadelesine, farklı sosyal grupların örgütlenmeleri olarak, yıllardır emek veren dört federasyon, toplumda yaygınlaştırılmak istenen kutuplaşma, kamplaşma, ötekileştirme politikasına itirazla, ortak paydanın insan ve ülke olduğunu kabul ederek, işbirliği ve dayanışma sürecini geliştirmeye başladılar.

20 Ocak 2020’de başlayan bu yolculuk, ötekileştirmeyen, kamplaşmayan, ve ortak paydada buluşan dayanışmayı ortaya çıkardı. Üç yıldır ilmek ilmek dokunan çabayla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti ve gelişen, büyüyen birliktelik, bugün Türkiye’nin en büyük tüketici konfederasyonu olarak yolculuğunu devam ettiriyor.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu (TÜÇEDEF), Tüketici Haklarının Korunması ve Rekabet Hukuku Federasyonu (TÜRFED), Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyelerinden oluşan 58 kurucunun başvurusu ile kurulan Tüketiciler Konfederasyonu, birliktelik ve dayanışmanın bu coğrafyada yaşama geçtiğinin nadir örnekliklerinden birini oluşturmaktadır.

Eşit paydaş anlayışı ve uzlaşma kültürü ekseninde bina edilen tüketicilerin en büyük çatı örgütü, ülkemizin 135 noktasındaki örgütlülüğü ve mücadele tarihinin zengin deneyimlerinin ışığında; ulusal ve uluslararası zeminlerde, ülkemiz tüketicisinin sesi ve temsilcisi sıfatıyla ortaya koyacağı yeni mücadele alanlarıyla yarının, dünden daha iyi ve güzel olması için çalışmalarını sürdürecektir.

Tüketici Haklarının Korunması ve Rekabet Hukuku Federasyonu (TÜRFED)

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF)

Tuketici.orgHaberler

Loading

Paylaş :

Comment here