Araştırma

Adjust’ın yaptığı araştırma sonucuna göre;

 

Adjust’ın yaptığı araştırma sonucuna göre;
mobil pazarlamacıları ve reklamverenleri kampanya performansını en üst düzeye çıkarmak ve 2023 Ramazan ayında uygulama büyümesini hızlandırmak için gereken veriler, ipuçları ve içgörüler.

Adjust 2022 yılı verilerine göre Ramazan boyunca kullanıcılar akıllı telefonlarında alışveriş, internet yayını, dijital ödeme ve oyun alışkanlıklarını artırdı. Tüm günlük ölçümler, Nisan ve Mayıs 2022’deki 30 günlük Ramazan dönemini yıllık ortalamalarla karşılaştırıldı.

Kullanıcılar Ramazan boyunca uygulamalarında ne kadar zaman harcıyor? Uygulama içinde daha fazla para harcıyorlar mı ve bu süre zarfında uygulamaların elde tutma oranları nedir? Aşağıda, bu soruları yanıtlamak için Ramazan 2022’deki kullanıcı davranışını ve uygulamalarına bakıyoruz. Oturumları, oturum uzunluğunu, uygulama içi süreyi, kullanıcıyı elde tutma oranını ve gelir etkinliği artışını ayrıntılı olarak inceliyoruz.

Uygulamalar Ramazan ayında daha sık kullanılmaya başlandı

Ramazan döneminde tüm uygulamalar için küresel oturumlar %3, METAP ise %7 arttı ve bu da tüketicilerin bayram döneminde uygulamalarda genel olarak daha fazla zaman geçirdiğini kanıtladı.

Küresel düzeyde oyun oynamak için uygulama içi oturumlar, 2022 ortalamasının %11 üzerine çıktı ve METAP bunu %17’lik bir artışla geçti. Sağlık ve fitness sektörleri, video akışı ve alışveriş dahil olmak üzere tüm uygulamalar çok daha fazla kullanıldı.

Kullanıcılar Ramazan boyunca uygulamalarda daha fazla zaman geçirdi

Dünya genelinde kullanıcılar, Ramazan ayı boyunca bir uygulamayı yükledikten sonra ortalama %6 daha fazla zaman harcadı. 2023 için uygulamalar, Ramazan ödül programı, Ramazan’a özel mesajlaşma ve kişiselleştirilmiş bildirimler gibi taktiklerle etkileşimli pazarlamayı sürdürmeli.

E-ticaret ve fintech, 2022 ortalamalarının %3 ve %2 üzerinde METAP oturum uzunluklarında en fazla büyümeyi yaşadı. Genellikle Ramazan’ı kutlayanlar, birbirlerine Ramazan Bayramı için hediyeler aldı ve e-ticaret uygulamalarında alışveriş için daha fazla zaman harcadı. Eşzamanlı olarak, ödemeleri, banka hesaplarını vb. yönetmek için fintech uygulamalarını kullandılar.

Kullanıcıların yükleme sonrası bir uygulamada geçirdikleri ortalama süre ne kadardı?

Ramazan’ın yaşandığı 2022’nin 2. Çeyreğinde kullanıcı başına günde uygulamada geçirilen süreye baktığımızda, dünya çapında tüm sektörlerdeki kullanıcıların 0. Günde veya yükleme gününde uygulamada ortalama 8,8 dakika harcadığını görüyoruz. Bu, 1. Günde 21,2 dakikaya yükseldi.

Burada şok edici bir şey yok. Sektörler arasında uygulama içinde geçirilen süreye ilişkin tipik trendleri takip eden oyun uygulamaları ve eğlence uygulamaları, 2022 Ramazan ayında en uzun uygulama içi oturumları gördü. Yüklemeden sonraki gün, kullanıcılar oyun uygulamalarında ortalama 50,4 dakika ve eğlence uygulamalarında 34,4 dakika geçirdi.

Ramazan ayı boyunca tutma oranları nasıldı?

2022’nin 2. Çeyreği için elde tutma oranlarını incelerken , dünya genelindeki tüm uygulamaların 1. Gün elde tutma oranının 25 olduğunu gördük. Bu süre zarfında sektörlere baktığımızda, %29 ile en yüksek 1. Gün elde tutma oranına sahip oyun oldu, ardından %21 ile fintech ve ardından eğlence ve e-ticaret uygulamalarının her ikisi de %19 oranında bağlandı.

Yükselen Ramazan başarısı için kullanıcı edinme ipuçları

Bazı müşterilerimizden bazı gerçek hayattan kullanıcı edinme örnekleri topladık. Ramazan kampanyanız için ilham almak üzere bunlara göz atın.

Reklam öğelerinizi optimize edin

Pazarlama ekibinizin yaratıcı düzeyde içgörüler elde etmesini sağlayın. Bunu yaparken, kampanyalarınızı hedef kitlenizde en iyi yankı uyandıracak ve dolayısıyla en iyi performansı gösterecek mesaj ve görsellerle güncelleyebilirsiniz.

En önemli temas noktalarına odaklanın

Pazarlama stratejiniz, kullanıcı yolculuğundaki önemli temas noktalarına mı dayanıyor? Değilse, ne olduklarını belirlemek için biraz zaman ayırın ve bunları izleyebileceğiniz bir mobil ölçüm platformuna (MMP) sahip olduğunuzdan emin olmak için kaynaklarınızı gözden geçirin .

Pazarlama verilerinizi merkezileştirin

Birden çok kaynaktan ve platformdan gelen verilerin üzerine yağmak yalnızca zaman alıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hataya da açıktır. Tüm kaynaklarınızdan doğru pazarlama verilerini tek bir yerde sağlayan Datascape gibi bir araca yatırım yaptığınızda, zamanı geri kazandığınızı, daha az hata yaptığınızı ve daha çevik bir şekilde çalıştığınızı keşfedeceksiniz.

Mobil analiz platformu Adjust ile iş ortağı olun

Ramazan kampanyalarını günlük kampanyalarınıza kadar takip etmek için pazarlama ekibinizin başarısı birçok faktöre bağlıdır. Neyse ki, doğru ilişkilendirmeden reklam performansına, derinlemesine raporlamaya ve daha fazlasına kadar Adjust’ın ölçüm ve analiz paketi, uygulama pazarlamacılarına yukarıdakilerin hepsini ve daha fazlasını kapsayan eyleme dönüştürülebilir içgörüler sağlamak için özel olarak oluşturulmuştur. Adjust’ın daha iyi sonuçlar almanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek için demonuzu planlayın.

 

Loading

Paylaş :

Comment here