Manşet

Türkiye’nin Lovemark’ları Belli Oldu

 

 

2023’te tüketicilerinin kalbini fetheden toplam 11 marka, ödüllerini bugün Brand Week Istanbul sahnesinde teslim aldı.

MediaCat ve Ipsos tarafından bu yıl 16’ıncı kez belirlenen Türkiye’nin Lovemark’ları bugün Brand Week Istanbul sahnesinde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın sunumuyla gerçekleşen törende, araştırmaya ve bu yılki kategorilere dair detayların paylaşılmasının ardından, 2023’te tüketicinin kalbini fetheden markaların temsilcilerine ödülleri takdim edildi.

Türkiye’nin Lovemark’ları 2023

Beyaz Eşya: Arçelik
Pizza: Domino’s Pizza
Ambalajlı Su: Erikli
Zeytinyağı: Komili
Kahve: Nescafé
Makarna: Nuh’un Ankara Makarnası
Çamaşır Makinesi Deterjanı: OMO
İç Giyim: Penti
Ketçap: Tat
Yemek Siparişi Online Sitesi: Yemeksepeti
Banka: Ziraat Bankası

Metodoloji

Türkiye’nin Lovemark’ları 2023 araştırması MediaCat önderliğinde Ipsos tarafından hayata geçirilmiştir. Araştırma 15-55 yaş aralığında, kadın-erkek oranı eşit, Türkiye temsili 2.000 kişinin katılımıyla bilgisayar destekli telefon görüşmeleri tekniği (CATI) yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Genel itibarıyla araştırmanın amacı, Türkiye’de rekabetin ve iletişim faaliyetlerinin yoğun olduğu veya merak konusu olan belirli kategorilerde hangi markanın “Lovemark” olduğunu tespit etmektir. Kategoriler, her yılın başında MediaCat önderliğinde tarafların görüşleriyle belirlenmektedir. Sonuçlarda mevsimsellik etkisini azaltmak üzere araştırmanın veri toplama periyodu geniş tutulmaktadır. Ancak 2023 yılında yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle veri toplama periyodu Mayıs-Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bayram ve resmî tatillerde çalışmaya ara verilmiştir.

2016’da yenilenen Lovemark analiz yaklaşımında olduğu gibi bu yıl da markanın zihin payı, duygusal olarak yakınlık derecesi, beklenti ve ihtiyaçları karşılama düzeyi ile asla bırakılamayacak kadar sevilip sevilmediği dikkate alınıp Yapısal Eşitlik Modeli (SEM) yaklaşımı kullanılarak hesaplama yapılmıştır.

Yılın en ilham verici haftası Brand Week Istanbul, “Yeniden düşün. Yeniden yarat. Yeniden inşa et.” temasıyla 6-10 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Festival, Türkiye’nin ve dünyanın en yaratıcı isimlerini, iş dünyasının ezber bozan uzmanlarını ve trendlere yön veren düşünce liderlerini bir araya getiriyor. Katılımcılarını 8 farklı sahnede 300’den fazla konuşmacı ile buluşturan Brand Week ilham, bilgi, deneyim ve networking fırsatlarının yanı sıra marka dünyası tarafından yakından takip edilen Felis ve Türkiye’nin Lovemark’ları gibi ödül törenlerine de ev sahipliği yapıyor.

Loading

Paylaş :

Comment here