Fuar-Etkinlik

Gıda Sektörü Worldfood İstanbul’da buluşuyor!

ICA Events tarafından düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 32. kez düzenlenecek. Fuar Direktörü Semi Benbanaste, 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacaklarını açıkladı.

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma platformu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, birçok yeni ürün ve en son teknolojileri gıda sektörüne tanıtmaya hazırlanıyor. Stantların yüzde 85’inin satıldığı ve talebin yoğun olarak sürdüğü WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. 4 gün boyunca 4 ana tema altında 20’yi aşkın tematik etkinlik düzenlenecek.

Bu yıl 32. kez kapılarını açacak Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul ile ilgili değerlendirmede bulunan Fuar Direktörü Semi Benbanaste , “2023’te 161 ülkeden toplam 64.146 ziyaretçi ve 38 ülkeden 1.117 katılımcıyı ağırladık. 2022’ye göre ziyaretçi sayısını %67 artırdık ve ziyaretçilerin %30’u uluslararası ziyaretçiler oldu. Bir başka ifade ile 2023’te toplamda 19.543 uluslararası ziyaretçi ağırladık ve bir önceki yılın uluslararası ziyaretçi sayısını da %55 üzerinde artırdık. Bu sene ziyaretçi sayısında rekora imza atılacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Yurtiçi ve yurtdışından yoğun talep gören WorldFood İstanbul, bu yıl 80 ülkeden 900’ün üzerinde yabancı satın almacı ağırlamayı hedefliyor. Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Geçtiğimiz yıl 73 ülkeden 800’ün üzerinde yabancı satın almacı ağırladık ve şampiyonlar ligine yükseldik. Bu yıl da Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrı̇ka, Türki Cumhuriyetler bölgelerinden 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacağız. Stant satışlarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Şimdiden %85’i satıldı” açıklamasında bulundu.

Benbanaste: “WorldFood İstanbul, sektördeki en önemli buluşma noktası…”

2024 WorldFood İstanbul Gıda Fuarı’nın, Türkiye’nin gıda sektöründeki büyüme ve artan dış ticaret hacmi açısından büyük bir önem taşıdığını da vurgulayan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Tarım, Gıda ve Orman Ürünleri Dış Ticaretinde Hedef Ülke Analiz Raporu’na göre, 2024 yılı için ABD, Çin, Güney Kore, Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya, Kanada, S. Arabistan, Rusya, Endonezya ve İngiltere pazarları öne çıkmaktadır.  Fuarımız, bölgedeki ülkeler için sektördeki en önemli buluşma noktası konumundadır. Yine bölge ülkeleri ile yapılacak ticarette üçüncü ülkeler için de en geniş kapsamlı erişim olanakları sunulmaktadır. Fuara katılan markalar, sunulan ürün çeşitliliği ve ticari hacminin büyüklüğü fuarın bu kadar önemli bir yere sahip olmasını sağlayan diğer bir unsur. WorldFood İstanbul, sektördeki profesyonellerin bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurmalarına, işbirlikleri geliştirmelerine ve sektörel yenilikleri takip etmelerine olanak tanırken aynı zamanda, Türk şekerleme, lokum ve helva sektörünün uluslararası alandaki marka bilinirliğini artırmak ve global taleplere uyum sağlamak için önemli bir platform olacaktır” şeklinde konuştu.

WorldFood İstanbul bu yıl da etkinlik programı ile konuşulacak!

Geçtiğimiz yıl etkinlik programı ile sektöre gerçekçi bir gelecek vizyonu göstererek, sürdürülebilir yatırımlar, teknolojik gelişmeler ve ihracat odaklı projeler için pek çok konuyu sahnesine taşıyan WorldFood İstanbul, bu yıl da bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına ön ayak olmak adına iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir programa ev sahipliği yapacak.

4 gün boyunca 4 ana tema altında 20’yi aşkın tematik etkinliğin düzenleneceği fuarda; “Pazar Potansiyeli’ni keşfeden İhracat Fırsatları, Ekonomik Öngörüler, Gıda Trendler”, “İklim için Gıda çağrısı yapan Sürdürülebilirlik, İnovasyon ve Alternatif Üretim Yolları”, “Güvenilir Tatlarda Yenilik sunan Sağlık ve Esenlik için Standartlar” ve “Geleceğin Tadına dair inovatif süreçler yaratan  Yapay Zeka ve Yeni Nesil Gıda Teknolojileri” odağında 70’i aşkın uzman isim Salon 12A’da özel kurulan FOOD ARENA’da olacak.

Atölye Mutfağı, Master Class, Food Tech Garage FOOD ARENA’da…

Fuar süresince gerçekleştirilen oturumlar, atölye çalışmaları ve girişimci sunumları ile sektör paydaşları, bilgi, ilham ve bağlantı noktası olan FOOD ARENA etkinlik alanında sektöre ışık tutacak son gelişmeleri takip edebilecek.

FOOD ARENA, bu çerçevede; Konferans Sahnesi ile sektörel oturumlara, Food Tech Garage ile start-uplar buluşmasına, Röportaj Köşesi ile özel canlı yayın sohbetlerine ve podcast söyleşilerine, Atölye Mutfağı ile şeflerden uygulamalı sunum ve şovlara, Master Class ile stant ziyaretleri içeren şef turları olmak üzere 5 farklı programa ev sahipliği yapacak.

2023 itibari ile TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan tüm İhracatçı Birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ile dünyada kendi alanındaki en etkin fuarlarından biri olması hedefiyle “Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştirerek tarihi bir işbirliğine gitti ve gıda sektörünün çatı kuruluşları bir araya getirildi. Bu birleşme ile iş hacmi rakamlarında yeni rekorlara ulaşılması hedefleniyor.

Basın bilgi için; Bersay İletişim Danışmanlığı
Ayben Cumalı, +90 554 844 68 05, ayben.cumali@bersay.com.tr

 

Loading

Paylaş :

Comment here