Yazarlar

Çözbim Permobil Uygulaması İle Personel Takibi Çok Kolay

Yemek üretim firmaları için çok önemli takibini yapmak zorunda oldukları personel giriş-çıkış, yıllık izinlerin takibi, mesai saatlerinin takibi, ücret bordrolarının hesaplamaları gibi işlemlerin takibini yaparken çok fazla zorluklarla karşılaştıklarını gördük. Yemek fabrikalarında insan kaynakları birimi, taşıma mutfaklarında veya projelerinde çalıştırdıkları personellerin özlük bilgileri dışında takibi yapmak zorunda oldukları yukarıda belirttiğim işlemler için çok fazla zaman harcarlar.  Çözbim yazılım olarak yaşanan zorluk ve belirsizlikleri aşabilmek adına PERMobil telefon uygulamasını geliştirdik.

Çözbim PERMobil uygulaması akıllı telefonlarda kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile çalışan personellerin çalıştıkları projelerde giriş-çıkış zamanlarında kare kod dediğimiz görseli telefonundaki PERMobil uygulamasından okutması yeterlidir. Okutmayı yapan personelin hangi tarihte giriş-çıkış yaptığı otomatik olarak sisteme kayıt edilir. Sistem, varsa mesai saatlerini otomatik olarak tesbit eder, personelin geç gelmesi, erken çıkması, gelmemesi gibi durumlarını raporlar. Çözbim Yemekçi veya Çözbim ARAL ticari entegre sistemine kayıt ederek personel puantaj tablosunu oluşturur ve bu oluşan tablolardan maaş hakkedişleri otomatik olarak hesaplanır, ücret bordrolarına aktarılır. Kısacası çok kısa sürede tüm personellerin puantaj, maaş, mesai ve ücret bordroları oluşur.

PerMobil uygulaması, personelin merkez veya projedeki karekod etiketi okuttuğunda, okuttuğu andaki lokasyon(bulunulan yer) bilgisini alır merkezin veya projenin lokasyon(bulunduğu yer) bilgisiyle karşılaştırır okutma işlemi doğru yerden yapılmışsa sistem okutmayı başarılı kabul eder ve sisteme kayıt yapar. Çalışan kişi karekod etiketini bulunduğu yer dışında okutması durumunda sistem tarafından okutma geçersiz olarak kabul edilir, yapılan bu geçersiz işlemin lokasyon bilgisi de kayıt altına alınır.

Çözbim PERMobil ile neler yapılabilir?

Personeller akıllı telefonları aracılığı ile;

  • İşletme girişlerinde asılı bulunan KareKod etiketleri okutarak Giriş ve Çıkış işlemlerini yapabiliriler
  • Okuma geçmişini gözlemleyebilirler
  • İzin isteklerini sisteme kaydedebilir, izin geçmişini-kalan izinlerini görebilirler
  • Bilgilerim-Profil bölümü sayesinde profil bilgilerini değiştirebilirler

Çözbim PERMobil İşletmeniz Ne sağlar?

PerMobil uygulaması ile değişken lokasyon yada dış proje lokasyonlarınız için daha esnek bir seçenek sunulmakta olup, dış projelerinizde PerMobil çözümü ile PDKS sistemine yardımcı bir sistem yaratılmış olmaktadır.

Çözbim PerMobil uygulaması yemek sektöründeki firmalarımıza hayırlı olsun.

Timuçin ARAL

Yazılım Geliştirici & Analist @ Çözbim Yazılım

Loading

Timuçin Aral
Takip Edin
Paylaş :

Comment here