Haberler

Panpan Un İle “Türkiye’de sağlığınızı düşünen ilk un” mutfaklarda yerini alıyor

Doruk Un Genel Müdür Yardımcısı Ozan Türk

“Her lezzetin unu ayrı” sloganıyla yola çıkan Panpan Un, Ar-Ge ve inovasyona odaklı üretim yaklaşımıyla bir ilki daha hayata geçirdi. Marka,beyaz unun lezzeti ile buğdayın sağlıklı ve besleyici içeriğini bir araya getirdiği“Sağlıklı Un” kategorisinde yerli ata tohumlarından bol lifli ve son derece besleyici 3 farklı ürünü tüketicilerin beğenisine sundu.

PanPan Un, ürün grubunu hızla büyütüyor. İhtiyaca uygun, yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekleriyle mutfaklarda tüketim alışkanlıklarını değiştiren PanPan Un, Türkiye’de ilk defa beyaz unun lezzetiyle buğdayın sağlıklı ve besleyici içeriğini bir araya getirerek“Sağlıklı Un” kategorisiyle tüketici ile buluşuyor. Beyaz Tam Buğday Unu”,“Bol Lifli Çok Amaçlı Un” ve “Yüksek Proteinli Çok Amaçlı Un” olmak üzere üç farklı un çeşidinin yer aldığı “Sağlıklı Un” grubu ile hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler hazırlamak çok kolay…

“Sağlıklı Un kategorimizle sektörde bir ilke imza attık…”

Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, kendi buğdayını geliştiren tek un üreticisi olarak öne çıkıyor. PanPan Un ile tüketici pazarına giren marka, gücünü artırma ve sektörün lider markalarından biri olma hedefinde…. Yeni ürün grubuyla tüketicileri sağlıklı beyaz un ile buluşturarak, bir ilke imza attıklarını belirten Doruk Un Genel Müdür Yardımcısı Ozan Türk,“Perakende un pazarında tüketici davranışlarını değiştirmeye odaklanarak hazırladığımız kullanım amacına ve ihtiyaca yönelik özel paketli un çeşitlerimizle ciddi bir büyüme içindeyiz. Her geçen gün ürün çeşitliliğimizi artırarak her bir tüketicinin ihtiyacını en iyi şekilde karşılamayı sürdürüyoruz. Tüketiciler beyaz un lezzetini seviyor fakat aynı zamanda da sağlıklı beslenmek istiyor. Özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme bilinci her geçen gün artarken, tüketim alışkanlıkları da bu doğrultuda değişiyor. PanPan olarak “beyaz unun sağlıklısı olur mu?” sorusundan yola çıkarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ürün grubuna eklediğimiz “Sağlıklı Un” kategorimizle beyaz unun lezzetini buğdayın sağlıklı içeriğiyle bir araya getirdik. Böylelikle sektörde bir ilke imza atarak, Türkiye’de tüketicilerin sağlığını düşünen ilk unu geliştirmiş olduk.” dedi.

Panpan Un, paketli un pazarında en büyük üç markadan biri olmayı hedefliyor

Türkiye’nin buğday ve buğday bazlı ürünler alanında en büyük üç markasından biri olan Doruk Un, 41 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. PanPan Un ile tüketici pazarına giren marka, gücünü arttırmayı ve sektörün lider markalarından biri olmayı hedefliyor. Müşteri ve talep odaklı hizmet-ürün yaklaşımı ile hareket eden, pazar ve müşteri beklentilerine göre farklı nitelik ve kalitelerde ürün çeşitleri geliştiren marka, yıllara dayalı tecrübesini ve kullanım amacına uygun un üretiminden edindiği birikimi, PanPan Un’da birleştiriyor.Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, “Perakende un pazarında tüketici davranışlarını değiştirmeye odaklandığımız kullanım amacına özel paketli un çeşitlerimizle ciddi bir büyüme içindeyiz. PanPan markası ile 2024’te iç pazarda %56 tonaj artışı hedefliyoruz. 2024’ün ilk çeyreğinde penetrasyonumuzu ciddi bir oranda güçlendirerek, ulusal zincirler ve online kanallar ile anlaşmalarımızı tamamladık. Panpan Un olarak her zaman tüketicilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yenilikçi ürünlere imza attık. Ürün grubumuza eklediğimiz Sağlıklı Un kategorimizde yer alan ürünlerimizin yoğun talep göreceğini inanıyoruz. Böylelikle sektördeki pazar payımızı daha da artıracağımızı düşünüyoruz. PanPan paketli un kategorisi için yapacağımız pazarlama yatırımları ile 5 yıl içinde yıllık 50.000 tondan fazla tonaja ulaşarak Türkiye’nin en büyük 3 paketli un markasından biri haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu ürün grubumuzla bir anlamda sosyal sorumluluk yaklaşımımızı da ortaya koyuyoruz.” dedi.

Doruk Un, yıllık 438 bin ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi, 60 bin ton buğday kapasitesi, 20 bin m2 ileri teknoloji tesisi, her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile Türkiye ekonomisinde güçlü bir yer ediniyor. Müşteri ve talep odaklı hizmet-ürün yaklaşımı ile hareket eden, pazar ve müşteri beklentilerine göre farklı nitelik ve kalitelerde ürün çeşitleri geliştiren marka, yıllara dayalı tecrübesini ve kullanım amacına uygun un üretiminden edindiği birikimi, PanPan Un’da birleştiriyor.

İhtiyaca ve Kullanım Amacına Özel Un Çeşitleri

‘Her lezzetin unu farklıdır’ sloganı ile ulusal-yerel marketler ve online satış kanallarında hızla yer almaya başlayan PanPan Un, tüketicilerin ihtiyacına ve kullanım amacına uygun olarak, farklı buğdaylardan üretilen özel un çeşitleri ile uzmanlığını ortaya koyuyor. Geçmişten gelen tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye odaklanarak “her lezzetin unu ayrıdır” yaklaşımından yola çıkan ve kullanım amacına uygun un çeşitleri geliştiren PanPan Un, inovasyona odaklı üretim yaklaşımıyla ar-ge yatırımları yaparak ürün gamını sürekli geliştiriyor. Türkiye’nin kendi tohumunu geliştiren tek un üreticisi Doruk Un, PanPan markası ile zengin buğday karışımları ve özel harmanlama reçeteleriyle hazırlanan paketler 1 kg, 2 kg ve 5 kg’lık ambalaj alternatifleriyle evsel kullanım için yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekler sunuyor. PanPan Un, tam buğday unu, özel amaçlı sade kek unu, özel amaçlı baklava-börek unu ve çok amaçlı buğday unu olmak üzere 4 farklı ürün grubuna sahip.  Marka, yeni ürünlerle alternatif tatlar yaratma ve bu tatlarla pazarda fark yaratma hedefiyle; Türkiye’de ilk defa beyaz un lezzeti ile buğdayın sağlığını bir araya getirecek ürünler yanında, glutensiz un gibi un çeşitleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Marka ayrıca HoReCa kanalında da PanPan markasıyla birçok otel ve restoran mutfağında profesyonellerin farklı un çeşitleriyle özel lezzetler yaratmasına destek oluyor.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here