Mekanlar-Şefler

Londra’nın İkonik Türk Restoranı

Londra’nın Knightsbridge bölgesinin ihtişamı içinde yer alan The Mantl, bu zengin ve ikonik mahallede bir mutfak mücevheri olarak öne çıkıyor. Harrods’un yakınında konumlanan The Mantl, Türk ve Ege mutfağının özünü keşfetmek isteyenler için benzersiz bir deneyim sunuyor. Restoran, geleneksel pişirme yöntemlerini modern yorumlarla harmanlayarak Anadolu ve Akdeniz’in zengin lezzetlerini Londra’ya taşıyor. Londra’da elde ettiği başarıyı İstanbul, NewYork ve Dubai’ye taşıma hedefiyle yeni mekanların arayışında olan mekanın kurucusu Serdar Demir, bu adımıyla, The Mantl’ın başarısını uluslararası arenada da sürdürme yolunda ilerlemektedir.

The Mantl’ın Hikayesi

The Mantl’ın hikayesi, ateş, kalp ve insanları bir araya getirme felsefesiyle başlıyor. Her iyi evin kalbinde yer alan şömine, aile ve arkadaşların sıcaklık ve iyi yemek için toplandığı yerdir. The Mantl’da da bu gelenek yaşatılarak misafirlere hayatın, sevginin ve mutluluğun tadına varabilecekleri bir ortam sunuluyor.

Ödüller ve Başarılar

2019 yılında kurulan The Mantl, kısa sürede Londra’nın önde gelen Türk restoranlarından biri haline geldi. Restoran, 2020 ve 2021 yıllarında En İyi Fine Dining Restoran ödüllerine layık görüldü ve 2023 yılında İngiltere’nin en iyi fine-dining restoranı ödülünü kazandı. Ayrıca Trip Advisor’da listelenen 20.000 restoran arasında 160. sırada yer aldı.

Mekan Londra basını tarafından da takdir görüyor. Forbes dergisi tarafından Londra’nın en iyi altı yeni restoranı arasında gösterildi. Financial Times: “Knightsbridge’de Nerede Yenir? Kısmında ondan bahsetti ve Hello Dergisi: Londra’nın önde gelenTürk yemek mekanlarında tavsiye etti.

Ege Mutfağının Yaratıcı Yorumu

Geleneği çağdaş bir alana taşıyan The Mantl, yaratıcı Ege mutfağının yeni bir dönemini temsil ediyor. En kaliteli malzemeleri yerel ve mevsimsel olarak tedarik ederek sadelik felsefesine bağlı kalıyor. Her bir malzemenin zenginliğinin parlamasına izin vererek lezzete odaklanıyoruz. Şeflerimiz, Ege mutfağının DNA’sına ve The Mantl markasının değerlerine sadık kalarak mevsimlik ürünlerin cömertliğini ustalıkla keşfediyor. Bu, sadece geçmişe saygı göstermekle kalmayıp aynı zamanda Ege gastronomisinin geleceğine ilham veren yemeklerle sonuçlanıyor.

Sürdürülebilirlik ve Doğal Kaynak Kullanımı

The Mantl, London Log Co ile olan ortaklığı sayesinde doğal tatlılık ve aromatik notalara sahip Holm Meşe kömürünü kullanarak çevreye olan saygısını gösteriyor. Bu odun kömürü, yüksek performanslı pişirme için gereken hassasiyeti sağlarken düşük karbon ayak izi bırakıyor. Yerel, mevsimsel ve sürdürülebilir kaynak kullanımına olan bağlılığı ile The Mantl, sadece damak tadına hitap eden değil, aynı zamanda gezegene de saygılı bir yemek deneyimi sunuyor.

Mekan ve Atmosfer

74 kapalı ve 8 açık alan kapasitesiyle hizmet veren The Mantl, aileler ve gruplar için mükemmel bir ortam sunuyor. Restoranın dekoru siyah ve krem renkleri etrafında şekillenmiş olup, geniş ve sıcak bir aydınlatma ile misafirlerine sofistike ve rahat bir atmosfer sağlıyor. Tesisin ortasında bir alkol barı bulunmakta ve her iki tarafta da bol miktarda oturma alanı ve köşelerde gizlice yerleştirilmiş VIP alanlar mevcut

Hakkında

Serdar Demir, gayrimenkul geliştiricisi, lokantacı ve havacılık yüksek lisans mezunu olarak çeşitli alanlarda deneyim kazanmış bir iş insanıWestfiled College ve Queen Mary Üniversitesi’nde eğitim gördükten sonra catering geçmişi olan bir aileden geldiği için yeteneklerini gıda sektörüne aktarmıştır. Dokuz başarılı restoran markası yaratmıştır. Restaurantlarına birçok ödül kazandıran Serdar Demir, iş kurma konusundaki deneyimi ve kararlılığıyla tanınmakta olup, hem gayrimenkul geliştirme hem de restoran sektörlerinde başarı elde etmiştir.

Loading

Zerrin Özcan
Latest posts by Zerrin Özcan (see all)
Paylaş :

Comment here