Araştırma

Etli kuru fasulye yapmanın maliyeti ne kadar?

 Lessy, Türkiye’nin büyük şehirlerindeki malzemelerin maliyet analizini yaptı

En iyi fırsatları ve indirimleri bir araya getiren Lessy tarafından yapılan analize göre, en ucuz etli kuru fasulye Konya’da hazırlanırken, Şanlıurfa ve Ankara en yüksek fiyatlara sahip.

Sevilen yemek etli kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Lessy ekibi yakın zamanda yaptıkları bir analizle, Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında yer alan 10 farklı şehirde 4-5 kişilik etli kuru fasulye için gereken temel malzemelerin maliyetini mercek altına alarak hem tüketiciler hem perakendeciler için değerli bilgileri bir araya topladı.

Analiz etli kuru fasulyenin biber salçası, dana eti, domates salçası, kuru fasulye, pul biber, soğan, tuz ve yağ gibi temel bileşenlerine odaklandı. 10 farklı şehirdeki ortalama malzeme fiyatları şöyle şekillendi:

  •  Şanlıurfa: 196,73 TL
  • Ankara: 193,38 TL
  • İzmir: 181,39 TL
  • İstanbul: 180,85 TL
  • Mersin: 180,33 TL
  • Adana: 179,52 TL
  • Antalya: 179,50 TL
  • Bursa: 178,47 TL
  • Gaziantep: 171,72 TL
  • Konya: 159,52 TL

Bulgularda da görüldüğü üzere Şanlıurfa ortalama 196,73 TL’lik fiyatıyla listenin başında yer alırken, Konya’da malzemeler çok daha ekonomik bir rakam olan 159,52 TL’ye mal oluyor. Ankara ve İzmir de sırasıyla 193,38 TL ve 181,39 TL’lik ortalama maliyetle fiyat açısından üst sıralarda yer alıyor. Lessy çok sayıda perakendeciden en iyi fiyatları toplamaya odaklandığı için mevcut fiyat listesi ortalamanın altında fiyatlar da içerebiliyor.

Önde gelen perakende mağazalarının indirimlerini ve fırsatlarını kullanıcı dostu arayüze sahip tek bir mobil uygulamada toplamak amacıyla geliştirilen Lessy, tüketicilerin satın alma kararlarını kolaylaştırıyor. Lessy ayrıca perakendeciler için dijital görünürlüklerini artırmak, mağazalarına daha fazla müşteri çekmek ve satışları artırmak için benzersiz bir platform sunuyor.

Lessy Türkiye Ülke Müdürü Niyazi Doğan Öncü, yapılan araştırmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Etli kuru fasulye kültürümüz için bir yemekten çok daha fazlasıdır. Bu geleneğin ve aile birlikteliğinin bir sembolüdür. Günümüzün ekonomik koşullarında, Türkiye’nin dört bir yanındaki haneler hem bu yemeğin tadını çıkarmanın hem de bütçelerini rahatlatmanın yollarını arıyor. Yerel perakendecilerden aldığımız en iyi fırsatları ve indirimleri bir araya getirerek, hanelerin etli kuru fasulye gibi en sevilen yemeklerin tadını çıkarırken tasarruf etmelerine yardımcı oluyoruz.”

Lessy’nin şimdiden 1,3 milyondan fazla kez indirilmiş olması, Türkiye’de uygun fiyatlı alışveriş çözümlerine duyulan ihtiyacın arttığını gösteriyor. Türkiye’deki tüketicilerin en sevdikleri ürünler için en iyi fırsatları bulmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Lessy, ülkedeki alışveriş deneyimini yeniden tanımlamaya hazırlanıyor.

Analiz, Etli Kuru Fasulye’nin biber salçası, dana eti, domates salçası, kuru fasulye, pul biber, soğan, tuz ve yağ gibi temel bileşenlerine odaklanmıştır. Lessy, 250’den fazla Türk perakendeci için ürün kalemlerini ve fiyatlarını içeren dahili kataloğunu kullanarak tüm bu bileşenlerin Türkiye’deki ortalama fiyatını analiz etti. İşte en kalabalık on şehirdeki ortalama Etli Kuru Fasulye fiyatlarının (bileşenlerinin ortalama fiyatlarının toplamı) bir analizi.

Lessy Hakkında

 https://lessy.app/tr/retailers adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Loading

Paylaş :

Comment here