Dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunan Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu. Ekmekçilik sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı organizasyonda, dünyada ve Türkiye’de gelenekten geleceğe ekşi mayanın yolculuğu anlatıldı.
1919’da Belçika’da kurulan Puratos, dünyada ekşi maya mirasının varisi olarak biliniyor. 5000 yıldır var olan fermantasyon temelli ekşi maya, mükemmel lezzette geleneksel ekmeklerin yapımı için kullanılıyor. Bu mirasın yaşatılması amacıyla gönüllü çalışmalar yapan Puratos, ekşi maya üretimiyle de Türkiye’ye de yatırım yapan, istihdam yaratan bir şirket.
Puratos’un Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte, Türkiye ekmekçilik sektöründen katılımcılar yer aldı, sektörün önde gelen isimleri ekşi maya hakkında bilgilendirici ve keyifli konuşmalar yaptı. Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın ekşi mayanın kültürel değerlerinden bahsedip şöyle dedi: “Puratos olarak, 4 kıtada 100’den fazla ülkede ekmekçilik, pastacılık ve çikolatacılık alanlarında tam 100 yıldır ürün ve hizmet sunuyoruz. Türkiye’de de uzmanı olduğumuz bu alanlarda sadece ürünlerimizi değil; bilgi, birikim ve deneyimimizi de 33 yıldır ekmeğin, pastanın ve çikolatanın ustalarıyla paylaşıyoruz. Bugün Puratos Türkiye olarak sizinle ekşi mayalı ekmek konusunda ülkemizde gerçekleştireceğimiz yatırımın müjdesi ve heyecanını paylaşmak, Türkiye’de üretimine başlayacağımız ekşi maya ürünlerimizin ve bunların ardında yatan binlerce yıllık hikayenin yolculuğunu birlikte yapmak üzere buradayız. Ocak 2020 itibariyle Türkiye’de ekşi maya üretimine başladık. Türkiye’ye bu alanda yaptığımız yatırımı geliştirmek üzere bu ay içinde İzmir’de yeni bir ekşi maya üretim tesisinin temellerini atacağız. Amacımız, ekmek ustalarının tüketicinin beklediği geleneksel lezzette ve yüksek kalitede ekşi mayalı ekmekleri üretebilmesini sağlamak.”
Bu etkinliğe katılmak için Belçika’dan gelen Puratos Ekşi Maya Kütüphanecisi Karl de Smedt, dünya ekşi maya mirasından bahsederek “Ekşi mayalar yaşayan mikroorganizmalar barındırır. Bu canlılar oldukça hassas oldukları için korunmaya ihtiyaç duyuyorlar. Biz de Puratos Ekşi Maya Kütüphanesi’nde ekşi mayaları muhafaza ederek, gelecek nesiller için biyoçeşitliliği koruyoruz. Ekşi mayalar geçmişte de vardı, bugün yeniden canlanıyorlar ve çoğu insan bu mucizeyi yeniden keşfediyor. Ekşi maya ekmeğin daha lezzetli, kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Her ekmek içinde güzel lezzetler barındırır, ancak ekşi maya ekmekte seviye atlatır.” diye konuştu.
Etkinlikte Türkiye’de ve dünyada ekşi maya geleneği, ekşi mayanın dünü bugünü, geleceği ve önemi gibi konular öne çıktı. Puratos ekşi maya elçisi Morgan Clementson tarafından düzenlenen workshop’ta Puratos’un 100. yaşına özel ekşi mayalı ekmek yapıldı. Katılımcılar toplantıların sonunda fırından taze çıkan ekmekleri tatma fırsatı buldu. Büyük beğeni toplayan 100. yıl özel ekmeği çok konuşuldu.
Puratos hakkında:
1919 yılında Belçika’nın Brüksel kentinde kurulan Puratos, yıllar boyu kadrosunda bulundurduğu yetenekli uzmanlar, piyasaya sunduğu heyecan verici yenilik ve seçenekler ile bugünkü konumuna gelmiştir. Dünyadaki gıda kültürlerinden gelen teknolojileri ve deneyimleri müşterilerin işlerinde daha başarılı olmasına yardımcı olmak için yeni fırsatlara dönüştüren Puratos, 4 kıtada 100’den fazla ülkede 8700 çalışanı ile ürün ve hizmet sunan Belçika merkezli global bir gruptur.
- İLİŞKİLERİN DÜŞMANI: Retroaktif Kıskançlık - Aralık 2, 2024
- d.reamCatering hizmetiyle… - Aralık 2, 2024
- Medya Takip Merkezi’ne Yeniliğe Destek Ödülü - Aralık 2, 2024
Comment here