Haberler

Merkez Bankası’ndan EFT FAST ile 24 saat EFT için önemli adım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni bir ödeme sistemini  hizmete açmak üzere hazırlıkların tamamlandığını bildirerek, “FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni sistem ile vatandaşlarımız farklı bankalardaki hesapları arasındaki  para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat  gerçekleştirebileceklerdir” açıklamasında bulundu.
Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınması  ve kademeli bir şekilde vatandaşların kullanımına açılması planlanıyor.

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni bir ödeme  sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamlamıştır. FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni  sistem ile vatandaşlarımız farklı bankalardaki hesapları arasındaki  para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat  gerçekleştirebileceklerdir.

FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama  olarak hizmete alınması ve kademeli bir şekilde vatandaşların  kullanımına açılması planlanmaktadır. Sistemin kısa bir zaman  içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması  hedeflenmektedir.

FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin telefon numarası, kimlik  numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir  şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de  vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır.

Böylece, TCMB’nin Ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını,  yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini  destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir  adımı tamamlanmış olacaktır.

KAYNAK  Hürriyet Gazetesi

Loading

Paylaş :

Comment here