Mekanlar-Şefler

Pandeminin yıldız mesleği aşçılık oldu

Rumeli Üniversitesi Aşçılık ve Pastacılık Akademisi’nin yeni dönem eğitimleri başladı.
Pandeminin yıldız mesleği aşçılık oldu
Günümüzün en popüler mesleklerinden birine dönüşen aşçılık, pandemi ile birlikte daha yoğun talep görmeye başladı. Pastacılık, aşçılık ve ekmekçilikte işin inceliklerini öğreten ve verdiği uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla iş olanağı sunan Rumeli Üniversitesi Aşçılık ve Pastacılık Akademisi, 2021 yılı için yeni eğitim programına başladı. İstanbul’da Kanlıca, Haliç ve Silivri’deki 3 ayrı mutfakta kısa ve uzun dönem eğitimler veren akademi, kariyerlerine yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçılık ve pastacılık olarak devam ettirmek isteyenleri bekliyor.

 Açıldığı günden bu yana Kanlıca’nın tarihi atmosferindeki mekanında, İstanbul’un pek çok yerinden tatlı ve pasta severleri kendisine çeken Liçi House, İstanbul Rumeli Üniversitesi ile yürüttüğü iş birliğiyle pastacı ve aşçı olmak isteyenlere uluslararası geçerliliği olan sertifikalı eğitimler veriyor. Güçlü eğitim kadrosuna sahip olan akademide pastacılık eğitimini Şef Sibel Karakuş, aşçılık eğitimini ise Şef Mehmet Bayar üstleniyor. Uzun dönem profesyonel pastacılık ve aşçılık eğitiminde yer alan hijyen ve iş sağlığı teorik eğitimini ise Rumeli Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral sunuyor.

Hayatın eve taşındığı pandemi sürecinde insanların daha fazla mutfakta vakit geçirmelerinin özellikle gençlerin ve kadınların meslek seçimlerinde pastacılık ve aşçılığa yönlenmelerine neden olduğundan bahseden   “Yemek kurslarına evinin mutfağında harikalar yaratmak isteyenler de geliyor. Ancak ağırlık bu işi meslek olarak yapmak isteyenlerde. Girişimciler, pastacılık gibi alanlarda hünerlerini göstererek, hem lezzetli ürünler meydana getirmek hem de bunların satışını gerçekleştirerek, aile ekonomilerine katkı sağlamayı amaçlıyor” dedi.

Turistler Eğitime Geliyor

Geçen yıl başlanan pastacılık eğitimlerine bu yıl aşçılığın da eklendiğinden bahseden İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Mine Tükel, “Uluslararası geçerliliği olan bir sertifika verdiğimiz için eğitimlerde dikkat çeken bir unsur da gurbetçilerin ilgisi oldu. Temmuz ve Ağustos döneminde Türkiye’de hem tatil hem eğitim alan gurbetçiler yaşadıkları ülkelere farklı donanımlar ile dönmüş oldu. Bunu görerek bu yıl pastacılık eğitimlerimize aşçılığı da dahil ettik” diye belirtti.

Liçi House Kanlıca, Haliç ve Silivri olmak üzere üç ayrı mutfağımızda pastacılık ve aşçılık eğitimlerine Şubat itibari ile başlayan Rumeli Üniversitesi Aşçılık ve Pastacılık Akademisi, profesyonel mutfak kariyerlerine tam donanımlı başlanmasını sağlayan uzun ve kısa dönemli eğitimler sunuyor.

Profesyonel Aşçılık Eğitimi

Kısa ve uzun dönemden oluşan Profesyonel Aşçılık Eğitimi, 16 saat iş güvenliği, 16 saat hijyen, 208 saat uygulamalı eğitimden oluşuyor. 2 ay eğitim pratiğinin (tercihe göre) de olduğu program toplamda 32 saat teorik ve 208 saat uygulamalı olmak üzere, toplamda 240 saat ve 15 haftalık eğitimden oluşuyor. 3 uluslararası geçerliliği olan sertifika verilen eğitimde katılımcıların tüm malzemeleri akademi tarafından karşılanıyor.

Eğitimde; soğuk meze ve zeytinyağlılar, Köfte, ordövr ve ara sıcaklar, et yemekleri, fast food, makarna ve pizzalar gibi türlerin yanında servis-sunum eğitimi de yer alıyor.

Dünya ve Türk Mutfağının temel öğelerini taşıyan mutfağa girişiniz için bir adım olan Kısa Dönem Temel Aşçılık Eğitimi, 32 saatlik eğitim programından oluşuyor.

Uzun ve Kısa Dönem Profesyonel Pastacılık & Ekmekçilik Eğitimi

Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık & Ekmekçilik Eğitimi, 32 saat teorik ve 208 saat uygulamalı olmak üzere, toplamda 240 saat ve 15 haftalık eğitim programından oluşuyor. Eğitim içerinde; T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi onaylı, Temel İş Sağlığı Güvenliği Sertifikası, Hijyen Sertifikası ve Pastacılık & Ekmekçilik Sertifikası olmak üzere 3 adet sertifika veriliyor. Yaş sınırımız olmadığı eğitim, bu işi profesyonel meslek edinmek isteyen herkese açık. Eğitim sırasındaki tüm malzemeler ise akademi tarafından karşılanıyor.

Kısa Dönem Temel Pastacılık & Ekmekçilik Eğitimi ise en iyi restaurant ve pastanelerde sunulan temel pasta ve ekmeklerin yapımını içeren 32 saatlik eğitim programından oluşuyor. Eğitimler, haftada 1 gün 4 saat olmak üzere, 8 hafta sürüyor. Eğitim sonunda ise T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi onaylı Eğitim Sertifikası veriliyor. Uzun dönemde olduğu gibi eğitim sırasındaki tüm malzemeler akademi tarafından karşılanıyor.

Uzun dönem eğitim; şerbetli ve yöresel tatlılar, pastalar, kekler, Cheescake ve sufleler, profiterol ve ekler, şeker hamuru modelleme, çikolata, ekmek ve pizzan gibi 15 ayrı çeşit tatlı türünü kapsıyor. Kısa dönem eğitim ise; kekler, tatlı ve tuzlu kurabiyeler, pastalar, sütlü tatlılar gibi 8 ana çeşidi kapsıyor.

 Eğitimler İçin Detaylı Bilgi:

 Liçi Kanlıca Mutfak

Kanlıca, Halide Edip Adıvar Cd. 10/A, 34810 Beykoz/İstanbul     0532 172 95 86

Basın iletişimi hakkında detaylı bilgi için: Dilek Şeker Can / 0532 697 60

Loading

Paylaş :

Comment here