Manşet

Colliers International Türkiye 2020

 

 

Colliers International Türkiye 2020 yılının ikinci yarısına ilişkin gayrimenkul piyasası raporunu yayınladı.

Colliers International Türkiye’nin raporuna göre, İstanbul genelindeki A sınıfı ofislerdeki ortalama boşluk oranı, 2020 yılının ilk yarısına göre yüzde 29.45 arttı. Ofis piyasasında yeni kiralamalarda veya sözleşme yenilemelerinde esnek çalışma düzenine göre karar alınması, ofis alanının azaltılması ve yeni kiralama talebinin sınırlı oluşu bu durumda etkili oldu.

2020 yılının ikinci yarısında, ilk yarıya göre İstanbul genelinde kira rakamları yüzde 5.3 oranda artarak, A Sınıfı ofis binalarının ortalama kirası 107 TL/m²/ay olarak gerçekleşti.

Yeni kiralama işlemlerinin yüzde 68’i Kozyatağı/Ataşehir, yüzde 13’ü MIA, yüzde 10’u ise Kağıthane/Cendere bölgesinde gerçekleşti.

Raporda ofis piyasasıyla ilgili “Vaka sayılarındaki düşüş ve aşı uygulamalarındaki artışın, ofislere dönüşe kısa vadede yansımayacak. Pek çok firma esnek çalışmayı kalıcılaştırırken, özellikle genel merkezler küçülüp uydu ofislere dönüşecek” değerlendirilmesi yapıldı.

KONUT PİYASASI

Colliers International Türkiye, konut piyasasında ise Covid-19 salgını devam ederken, ofis pazar araştırmasında belirtilen esnek ve evden çalışma modellerine geçiş, çalışanların konut seçiminde tercihlerinin farklılaşmasına sebep olduğunu belirtti.

kaynak

 

Loading

Paylaş :

Comment here