Haberler

“Turist Sokaktaki Esnafla Daha Çok Temas Halinde!”

“Önce Turizm Esnafı Aşılanmalı!”
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, turizmden bu sene kazançlı çıkmak istiyorsak önce turizm bölgesindeki esnafın aşılanması gerektiğini açıkladı. Ayyıldız, güvenli iş yeri sertifikasına sahip tesislerin personelinin aşılanması asla yeterli değildir, esnaf aşılanmaz ise ne pandemi biter ne de ekonomi düzelir. Esnaf
aşılanmalı, esnaf dükkanını açmalı! Esnaf varsa ekonomi var!” dedi.

“Turistler Otelde Uyumaya Gelmiyor, Ülkemizi Ziyarete Geliyor!”

Marmaris Life Dergisi’ne yaptığı açıklamada Ayyyıldız, “Aşı önceliği, nasıl ki güvenli işyeri sertifikası olan işletmelere öncelikli olarak uygulanıyorsa, turizme hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlara da uygulanmalıdır. Güvenli işyeri sertifikası, otuz ve otuzun üzerinde kapasitesi olan konaklama işyerlerine şuanda verilmektedir. Burada eksik olan konu şu ; konaklama merkezlerine gelen turist misafirlerimiz, sabahtan akşama kadar otellerde konaklamıyorlar. Marmaris gibi Bodrum gibi bir çok turistik bölgemiz tarihi ve doğal güzelliği için tercih ediliyor; turist otele uyumaya gelmiyor ki!”

“Turist Sokaktaki Esnafla Daha Çok Temas Halinde!”

“Bu insanlar plaja gidiyorlar, bu insanlar bir manava gidip alışveriş yapıyorlar, hediyelik dükkanına gidiyorlar, markete gidiyorlar ve doğal olarak bu işletmelerde çalışan, sokakta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızla sürekli temas halindeler. Aslında baktığınızda otelde çalışan personel arkadaşlarımıza göre sokakta hizmet veren esnaf ve sanatkarlarımızla tatil süreci içerisinde turist misafirlerimiz daha fazla temas kuruyorlar. Bunun sonucunda eğer bizler covidle ilgili mücadeleyi kazanmak istiyorsak, turizm bölgelerinde covid’i bitirmek istiyorsak sadece güvenli işyeri sertifikası olan işletmelerde çalışan personellere aşı uygulaması yapmamalıyız, bu aşı uygulama önceliğini hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımıza yapalım ki, covidle ilgili mücadelemizde diğer Ülkelere göre daha hızlı bir başarıya gidelim”.

“Pandemiyi Önleyemezsek Yeni Bir Dalgada Turizm Biter, Esnaf Biter, Ekonomi Büyük Darbe Alır”
Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti, “Aynı zamanda, turizm bölgelerinin ve Ülkemizin ekonomisinin canlanmasını eğer istiyorsak, döviz girişlerinin olmasını istiyorsak, turistik bölgelere gelen turist misafirlerimizi sağlık anlamında huzurlu ve rahat hissettirmemiz gerek. Bunun da önceliği aşı uygulamasıdır. Ardından turizm esnafının kepengini açması çok önemlidir. Pandemiyi önleyemezsek yeni bir dalgada turizm biter, esnaf biter, ekonomi büyük darbe alır”.
kaynak: marmarislife.net

Loading

Paylaş :

Comment here