Kategori Dışı

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. Buna göre istisnai işyerleri hariç Türkiye’de ev dışı mesai duruyor

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. Kapanma uyarınca sadece izin verilen işyerleri faaliyete devam edebilecek, istisnai kuruluşlar dışında ev dışındaki ortamlarda fiziksel koşullarda çalışma olmayacak. Marketler ise pazar günleri tamamen kapalı olacak, diğer günler izin verilen saatlerde çalışacak.

Konuyla ilgili ayrıntılar bu akşam yayınlanması beklenen İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile belli olacak. Şu anda açıklanan kısım ise şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.

Yeme içme sektöründe sadece paket serviste hizmet verilebilecek şartlara uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak.

Ana okul kreş sekizinci ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda 100 yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebilmesi için gereken düzenlemeler ayrıca yapılacak. İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebilecek.

Kaynak ,

Loading

Paylaş :

Comment here