Haberler

Doğa Dostu Tatilin İpuçları

 

Yazın gelişi ve pandemi kısıtlamalarının azalmasıyla birlikte turizm sezonuna giriş yapıldı. Son zamanlarda denizlerdeki artan kirlilik oranlarına dikkat çeken Türkiye’nin lider tekne kiralama platformu viravira.co; tatile çıkacaklar için doğa dostu tatilin ipuçlarını paylaştı.

Yaz aylarına giriş yaptığımız şu günlerde pandemi kısıtlamalarının da hafiflemesiyle birlikte tatil bölgeleri hareketlendi. Denizlerdeki kirliliğin son günlerde tehlikeli bir hal almasıyla doğa dostu bir tatilin önemi de gün yüzüne çıktı. Türkiye’nin lider tekne kiralama platformu viravira.co, doğa dostu tatilin 5 önemli ipucunu paylaştı.

  1. Bez çanta tercih edin

Tatil bölgelerinde gerek taşıma, gerekse alışveriş için plastik poşet yerine tercih edilecek olan bez çanta kullanımıyla doğada yıllarca çözünmeyen ve denizleri kirleten poşet atıklarının önüne geçebilirsiniz.

  1. Plastik kullanımını mümkün olduğunca azaltın

Market alışverişlerinizde kullandığınız bez çantalara ek olarak paketlenmiş gıdalarda daha doğa dostu ve geri dönüştürülebilir cam kavanozda satılan ürünleri tercih edebilirsiniz., Ayrıca plastik su şişelerinin yerine cam şişeleri tercih ederek plastik atıklarınızı en aza indirebilirsiniz.

  1. Yağ atıklarını denizlere ve kanalizasyon giderine dökmekten sakının

Mutfakta kullanmış olduğunuz kızartma yağlarını bir kapta biriktirdikten sonra yağ atık toplama bölgelerine bırakarak geri dönüşüme yardımcı olabilirsiniz. Atık yağlar su yüzeyini kapladığında ekotoksik özellik gösterir ve havadan suya oksijen transferini önleyerek balıkların ve diğer canlıların ölümüne neden olur. Ayrıca 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğini unutmayın.

  1. Denizlerde ve sahil şeritlerinde atıklarınızı muhafaza edin

Denizlerimizin temiz tutulabilmesi için sahil şeridinde geçirdiğiniz vakit boyunca çıkan tüm atıklarınızı muhafaza edin. Sahil şeritlerinde unutulan veya bırakılan atıklar rüzgar ve denizin gel git hareketleriyle denizlere karışabilir.

  1. Çevre dostu temizlik ürünlerini tercih edin

Özellikle tekne tatillerinde, bulaşıklarınızı yıkamak için bitkisel içerikli hammaddeler kullanılarak üretilmiş yüksek oranda biyolojik çözünürlüklü alternatif temizlik ürünlerini tercih edin.

Ayrıca tatiliniz boyunca ziyaret edeceğiniz bölgelerdeki sahillerde çöp toplayarak da çevre temizliğine katkıda bulunabilirsiniz.

 viravira.co Hakkında

2016 yılında kurulan viravira.co tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri bir araya getiren, Türkiye’nin yüzde yüz online, ilk ve tek tekne kiralama platformudur. Yat kiralama sektörünü bir çatı altında toplayan, sektörün şeffaflaşması ve daha güvenli hale gelmesi konusunda da önemli adımlar atan firma, kurulduktan kısa süre sonra tekne sayısı, ciro, trafik ve görünürlük anlamında sektörün lider oyuncusu oldu. Akdeniz çanağı başta olmak üzere 41 ülkede demirli 11 bin tekneyi bir araya getiren viravira.co, Türkiye’de bulunan ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 2.000 civarı yatın yüzde 65’ten fazlasını sistemine dahil etti. Bu tekneleri Turkcell Platinum, Miles&Smiles ve HOPİ gibi sadakat platformlarında, sosyal mecralarda ve arama motorlarında ön plana çıkaran viravira.co, deniz turizmini, seyahat edenler için önde gelen tatil seçeneği yapmak ve onların tekne sahipleri ile güvenli ve kolay bir şekilde iletişime geçebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here