Haberler

Süs Bitkileri Sektörü, İstanbul’dan Dünyaya Açılacak

“Dünyada yaklaşık 22 milyar dolarlık bir ihracatın gerçekleştiği süs bitkilerinde Türkiye’nin payı binde 7”

 Fuar organizatörü Tarsus Turkey, 5 ayrı sektörde düzenlediği 6 farklı ihtisas fuarında yaklaşık 2,5 milyar dolarlık ticarete ev sahipliği yapıyor. Tüm fuarlarını, her yıl ortalama 200 fuarın gerçekleştiği ve dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biri haline gelen İstanbul’da gerçekleştiren firma, Kasım ayında düzenleyeceği The Flower and Plant Show ile, Türk Süs Bitkileri Sektörünü, yurt dışındaki yeni alternatif pazarlara taşıyacak.

Causey; “Türk Süs Bitkileri Sektörünün, dünya ihracat liginde ilk 10’a girmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”

  Her yıl ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren sektör, dünya süs bitkileri ihracatçıları liginde şu anda 23. sırada yer alıyor. Alanında Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası ölçekli fuarı olan The Flower and Plant Show’un, sektörel ihracat açısından önemine değinen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey “Sektörün çatı kuruluşu SÜSBİR ile beraber düzenlediğimiz 2019 yılındaki son buluşmada 50 ülkeden 15 bine yakın satın almacı ağırladık. Pandemi sürecine rağmen sektörün satın almacı gruplarına yönelik iletişimi hiç kesmedik. Yurt dışından önemli meslek odaları, birlik ve derneklerle iş birliği içindeyiz. 2019’da ilk kez pilot uygulamasını yaptığımız ve başarılı sonuçlar aldığımız Overseas Buyer programını, bu yılki fuarda da tekrarlıyoruz. Bu program sayesinde başta Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Orta Doğu gibi farklı coğrafyalardan binlerce alıcı, Türk üreticilerle Tüyap Beylikdüzü’nde bir araya gelecek. Ana hedefimiz, süs bitkileri sektörümüzü dünya ihracat liginde ilk 10 içine sokmak” dedi.

Yılsonuna kadar 125 milyon dolar ihracat hedefleyen Türk Süs Bitkileri sektörünü, yurt dışında yeni pazarlara taşımaya hazırlanan The Flower and Plant Show, 11-13 Kasım tarihlerinde 12. kez kapılarını açacak. Fuarda iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj yeniliklerine ve bahçe aksesuarlarına kadar yüzlerce yeni ürün, teknoloji ve malzeme bir arada sergilenecek.

(BDS)

Loading

Paylaş :

Comment here