Haberler

Wise Wine Selection seçkisine yeni tatlar eklendi

Ülkemizde gastronomi kültürünü geliştirmek için çalışmalarına devam eden Metro Türkiye, Vedat Milor’un danışmanlığı ile oluşturulan Wise Wine Selection ailesine 11 yeni ürün daha kattı. Seçkide ayrıca Türkiye’ye ilk defa getirilen ve organik olan Korsika Adası’ndan yeni ürünler de yer alıyor.

15 Eylül 2021 – Türk mutfağının değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 30 yıldır çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, ülkemizde gastronomi kültürüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

Vedat Milor’un danışmanlığı ile ilk olarak 2017 yılında organik üzümlerden elde edilerek oluşturulan ve tüketicilerle buluşan Wise Wine Selection ailesine 11 yeni ürün daha katıldı. Seçkide hali hazırda 27 ürün yer alıyor.

Metro Türkiye de bu seçkide yer alan ürünlere karar verirken seçtiği ürünlerin zengin mutfakların yemekleri ile uyum sağlamasını ön planda tuttu. Seçki hazırlanırken önemli ölçütlerden biri de bu ürünlerin teruarını yansıtması, taklit ve makyajlı olmamasıydı. Dünyanın 14 farklı bölgesinden özellikle butik üreticilerinin ürünlerinden oluşan seçkide Türkiye’ye ilk defa getirilen ürünler de yer alıyor. Seçkide organik olan ve Türkiye’ye ilk defa Korsika Adası’ndan gelen ürünler de mevcut.  Seçkide 2 – 3 sene içinde tüketilecek ürünler olduğu gibi 15 – 20 yıl ömrü olanlar da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Gastronomiyi sadece bir yeme-içme sanatı olarak değil aynı zamanda bu alan üzerine düşünen, araştıran ve hepsinden önemlisi hayallerinin peşinden giden lezzet tutkunlarının yön verdiği yeni nesil bir gastronomi anlayışı olarak konumlandırıyoruz.

Dünyanın önemli bölgelerinden getirdiğimiz ve Vedat Milor ile birlikte oluşturduğumuz Wise Wine Selection, Metro Türkiye için fiyat-kalite performansı ve yemek uyumu göz önüne alınarak ve uzun soluklu bir ekip çalışması sonunda seçilen ithal ürünlerden oluşturulmuş bir seçkidir. Dünyanın çeşitli bölgelerinin özellikle butik üreticilerinin ürünlerini müşterilerimize sunuyoruz.

Türkiye’de hiç örneği olmayan Korsika Adası’ndan getirilen organik ürünlerimiz de var. Bunun yanı sıra ithal ve yerli ürünlerin birbirlerine rakip değil, tamamlayıcı görülmesi gerektiğine inanıyorum. Nasıl ki bazı uluslararası teknikleri kullanmak bazı geleneksel yemeklerimizi daha da lezzetli kılıyorsa, fiyat-kalitesi oturmuş iyi ithal ürünlerin varlığı da ülkemizde bağcılık sektörünü daha da kamçılayacak ve ileri götürecektir.” dedi.

Vedat Milor ise açıklamasında şunları söyledi: “Metro Türkiye’nin bağcılık sektörüne yaptığı katkıyı ciddiyetle ele aldığını gördüm. Wise Wine Selection seçkimizi hazırlarken de yine onların sağladığı destek ve yaptığımız işe olan inanç ve güvenlerini yanımda hissettim.

Metro Türkiye ile birlikte pek çok farklı platformda fiyat-kalite dengesi açısından da çok iyi seçilmiş seçkilerin bulunduğu tadımlar yaptık. Bunun sonucunda da ciddi bir portföy oluşmaya başladı. Bu portföy içinde benim kendi kavımda bulunan uzun süredir sevdiğim üreticilerin yanı sıra yeni keşfettiğim ve Wise Wine Selection ibaresine layık olduğunu düşündüğüm üreticiler de bulunuyor.

Ortaya çıkardığımız bu seçkideki ürünler şeflerin ezberin dışına çıkan yemekler yapmasını da sağlayarak gastronomiyi de destekliyor. Bu seçkimizi de bu yaklaşımla hazırladık.

Çok iyi roze ve Vermentino üzümlerden hazırlanmış yeni ürünleri ve Türkiye’ye ilk defa Korsika’dan getirdiğimiz organik ürünleri de seçkimize dahil ettik. Metro Türkiye’nin üzüme, bu üründen elde edilmiş lezzetlere verdiği değer, gastronomiye verdiği değeri, tutkuyu ve ciddiyeti de vurguluyor. Birlikte yaptığımız bu çalışma ile ülkemizde bağcılık sektörünü ve gastronomiyi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçte de seçkimizdeki ürün çeşitliliğini daha da artırmak adına çalışmalarımız devam edecek.”

Loading

Paylaş :

Comment here