Kategori Dışı

Dergimiz Editörü Doç.Dr. Muhammed YÜCEER’in AB Projesine (Erasmus +) Destek

Slovak University of Agriculture in Nitre koordinatörlüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Yüceer yürütücülüğünde, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Caner ve Doç. Dr. Çiğdem Uysal Pala’nın katkılarıyla hazırlanan ‘Strategies to Improve the Qualification of Hotel Restaurant Catering Staff on Food Safety and Hygiene Practices’ başlıklı Erasmus  +  Projesi,  156,875 Avro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

Projenin yurt dışı ortakları; ISEKI Food Association Avusturya, CTNC Centro Tecnológico Nacional de la Conserva İspanya ve The Polish Farm Advisory and Training Centre Polonya’dan oluşuyor.

Proje kapsamında “HoReCa (Otel, Restoran, Kafe ve İkram) Personelinin Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları ile Niteliklerini Arttırma Stratejileri” üzerine çalışmalar yürütülecek. Proje ile HORECA sektöründe; Ev Dışı Tüketim (EDT- Hotel, Restoran, Cafe, FastFood, Pastane, Hastane, Okul, Ofis, Sanayi Kuruluşları) çalışanlarının gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları ile ilgili dijital farkındalığını artırmaktır. Ana amaca dayalı olarak projenin özel hedeflerleri ise; (1) Bilinçli HORECA çalışanlarını desteklemek, gıda pazarlamasında haksız rekabeti azaltmak (2) Düşük vasıflı HORECA çalışanlarına öğrenme ve eğitim fırsatları sağlamak (3) Daha az beceriye sahip HORECA çalışanlarının çalışma kapasitelerini artırmak ve temel yetkinliklerini geliştirecek fırsatlar sunulacaktır.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here