Haberler

Türk mutfağının en lezzetli yemekleri

Türk mutfağının cezbedici lezzetleri her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu defa da CNN, Türk yemeklerinden, mutlaka denenmesi gereken 23 lezzeti seçti.

Akdeniz kıyılarından zeytinyağlı yemekler, Orta Anadolu’dan doyurucu hamur işleri, Doğu ve Güneydoğu’dan hafif baharatlı tatlar… Geleneksel Türk yemekleri, özveri ve tutkuyla mükemmel bir şekilde yuvarlanmış, yoğrulmuş, şekillendirilmiş ve pişirilmiş lezzetli taze malzemelerle bir araya getiriliyor.

Özellikle kebap öne çıksa da çok daha farklı lezzetler de Türk mutfağını renklendiriyor. İşte kebabın ötesinde en iyi 23 Türk yemeği:

PİYAZ

Antalya’nın piyaz salatası, en ünlü yemeklerinden biri ve gizli malzemesi fasulyesi. Biraz su ile inceltilmiş tahin, limon suyu, sirke, tuz, sarımsak, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırılır. Ayrıca genelde haşlanmış yumurta ile servis edilir.

EZOGELİN ÇORBA

Efsaneye göre bu yemek, kayınvalidesini midesi aracılığıyla kazanmaya çalışan mutsuz evli bir kadın olan Ezo tarafından yaratılmış. Kırmızı mercimek, domates salçası, rendelenmiş taze domates ve soğandan oluşan çorbanın üzerine de kuru nane ve pul biber serpilir.

ŞAKŞUKA

Türk mutfağı çok çeşitli zeytinyağlı yemekleri barındırır. Çoğunluğu sebze bazlıdır ve yeşil fasulye, enginar ve patlıcan gibi sebzeleri içerir. Patlıcanın en lezzetli ikramlarından biri de şaşukadır.

KISIR

İnce bulgur, domates, sarımsak, maydanoz ve naneden yapılan bir bir çeşit salata da sayılabilir. Özellikle nar ekşisi bu yemek için önemlidir

YAPRAK SARMA

Diyarbakırlıların belluh olarak andıkları mercimek köftesi için vejeteryan bir lezzet diyebiliriz. Kırmızı mercimek, ince bulgur, tuz, ince doğranmış soğan, yeşil soğan, domates ve biber salçasıyla yapılır. Ve daha çok marul ile tüketilir.

İNEGÖL KÖFTE

Türk mutfağında köfte öne çıkan bir lezzettir. Ve en bilinenlerinden biri Mustafa Efendi tarafında icat edilen İnegöl köftesidir.

İSKENDER

İlk kez 1867’de şehrin Kayhan Çarşısı’ndaki çalışanları için pişirildi. Dolgun pide ekmeklerinin üzerine ince dilimler halinde döner eti serilir, taze domates sosu ve eritilmiş tereyağı ile servis edilir.

CAĞ KEBABI , HAMSİLİ PİLAV, PERDE PİLAVI, MANTI , TESTİ KEBABI,GÖZLEME,PİDE,SU BÖREĞİ,SİMİT,LAHMACUN,ÇİĞ KÖFTE,BAKLAVA,DONDURMA,LOKUM

kaynak sözcü gazetesi

Loading

Paylaş :

Comment here