Haberler

Tomra Food, Dondurulmuş IQF Sebze Ve Meyveler İçin ….

 

TOMRA FOOD, DONDURULMUŞ IQF SEBZE VE MEYVELER İÇİN BSI TEKNOLOJİSİNE SAHİP YENİ PREMIUM AYIKLAMA MAKİNESİNİ TANITTI

Bu yeni uygulamada TOMRA 5C, üstün ayıklama etkinliğinin, daha yüksek verimliliğinin, kapasite arttırımının ve büyük veri analizinin faydalarıyla hat üzerinde nihai kalite kontrollerini yapıyor.

TOMRA Food, dondurulmuş sebzeler için şirketin benzersiz biyometrik imza tanımlama teknolojisine sahip TOMRA 5C premium ayıklama makinesini piyasaya sundu. Bu çözüm, ilk kez, taze meyve sebze endüstrisi için dünyanın önde gelen ticari fuarı olan Fruit Logistica Berlin’de tanıtıldı. Fuarda TOMRA standını ziyaret eden katılımcılar, TOMRA’nın Belçika, Leuven’deki Test Merkezi’nden online olarak canlı yayınlanan ayıklama demolarını izleme fırsatını da buldular.

TOMRA 5C’nin IQF tüneli ile paketleme istasyonu arasındaki işleme hattına kurulumu sayesinde gıda güvenliği ve ürün kalitesi için son kontroller rakipsiz bir doğrulukla yapılabiliyor. Dondurulmuş ürün, paketleme hattının sonuna ulaştığında ayıklama makinesi, kalan yabancı maddeleri, yabancı bitkisel maddeleri (EVM) ve yeşil fasulyede saplar, bezelyede yabani otlar gibi tespit edilmesi zor olan ürün kusurlarını algılıyor ve ayıklıyor. Bu algılama yetenekleri, genellikle böcekler, salyangozlar, kemirgenler ve yabancı bitkisel maddeler (EVM) gibi istenmeyen yabancı maddeleri içerebilen, organik olarak yetiştirilen meyve ve sebzelerde karşılanması zor konularda tüketici şikayetleri veya ürün geri çağırma risklerini büyük ölçüde azaltıyor.

TOMRA 5C’nin en son teknolojileri, marka itibarına ve gücüne katkısının yanı sıra başka operasyonel avantajlar da sağlıyor. Yüksek verimlilik sunan önceki Nimbus BSI modeli ile karşılaştırıldığında bu yeni makine, ayıklama verimliliğini ve üretim getirisini daha da artırıyor. Optimum sevidede çalışmaya devam etmek de kolaylaşıyor. Yeni TOMRA 5C, Nimbus ile kıyaslandığında temizlik süresini yaklaşık %35 azaltan daha hijyenik bir tasarıma ve %5-10 daha fazla ayıklama kapasitesine sahip.

TOMRA 5C, ilk olarak 2020’de kuru meyve ve kabuklu yemişleri ayıklamak için piyasaya sunulsa da başlangıçtan itibaren dondurulmuş IQF Sebzeler ve Meyveler de dahil olmak üzere birçok farklı uygulama için tasarlandı. Bu makine, ABD’de ve Avrupa’da büyük IQF Sebze ve Meyve işleyicileri ile yapılan testlerin ardından şimdi IQF hatları için kullanıma sunuluyor. Doğruluk testleri, makineler günde iki veya daha fazla vardiya çalışarak ve saatte dört ila beş ton ürün ayıklayarak altı haftalık yoğun bir süre boyunca gerçekleştirildi. Ayıklama performansı, tek tip ve karışık 20’den fazla farklı sebze türü ile değerlendirildi.

Verimlilik testleri, beyaz karnabahar gibi geleneksel olarak ayıklanması zor olan sebzelerde ve yabani otlar gibi tespit edilmesi güç yabancı maddeleri barındıran bezelye gibi ürünlerde bile kesintisiz olarak mükemmel sonuçlar gösterdi.

Üstün verimlilik ve performans

TOMRA 5C’nin rakipsiz ayıklama doğruluğu, yüksek çözünürlüklü lazerlerinin TOMRA’nın yenilikçi Biyometrik İmza Tanımlama (BSI) teknolojisiyle birleştirilmesi sayesinde mümkün oluyor. Bu, hattan geçen her ürünün yalnızca rengi ve şekli değil biyometrik özellikleri açısından da değerlendirildiği anlamına geliyor. Bu yeni nesil spektral görüntüleme, benzersiz biyometrik özelliklerini veya “parmak izini” tanımlayarak hattaki ürünlerin içeriğine bakabiliyor. BSI, iyi ve kusurlu ürünleri açıkça karşılaştırıyor ve geleneksel spektral teknoloji tarafından algılanılanlardan daha küçük kusurları bile tespit edebiliyor.

Verimlilik, bulut tabanlı veri platformu TOMRA Insight’a bağlantı sağlanarak da artırılıyor. Operatörler, ayıklama makinesinden canlı verilere erişerek hat verimliliğinde neredeyse anında iyileştirmeler yapabiliyor. Dondurulmuş sebze ürünleri karıştırıldığında bile TOMRA Insight, her ambalajın doğru karışımla paketlenmesini sağlayabiliyor. Ayrıca verilere geriye dönük olarak erişim, tedarikçilerden alınan ham madde standartlarının ölçümlenmesini ve daha bilinçli işletim kararları alınmasını mümkün kılıyor.

TOMRA 5C’nin  en yüksek performansta çalışmasının sağlanmasına, makinenin durumu hakkında tek tıklamayla bilgi veren ve arıza söz konusuysa otomatik olarak uyaran bir Kalp Atışı özelliği yardımcı oluyor. Minimal ve kavisli yüzeylere ve kolay erişime sahip hijyenik makine tasarımı ile temizleme daha kolay hale getiriliyor ve çalışma süresi artıyor. Kendini kanıtlamış TOMRA ACT kullanıcı arayüzü ile kullanım kolaylaşıyor. Bu makine, 50°C kadar sıcak veya -30°C kadar soğuk çalışma ortamlarında iyi performans gösterme yeteneğiyle, IQF uygulamalarının zorlu koşullarına dayanabileceğini de yapılan testlerde kanıtlamıştır.

ProEXR File Description
=Attributes=
channels (chlist)
compression (compression): RLE
dataWindow (box2i): [0, 0, 4959, 3506]
displayWindow (box2i): [0, 0, 4959, 3506]
lineOrder (lineOrder): Increasing Y
pixelAspectRatio (float): 1
screenWindowCenter (v2f): [0, 0]
screenWindowWidth (float): 1
type (string): “scanlineimage”
=Channels=
B (half)
G (half)
R (half)
TOMRA Food Hakkında

 TOMRA Food, gıda endüstrisi için sensör tabanlı ayıklama makineleri ve hasat sonrası entegre çözümleri tasarlar ve üretir. Dünyanın en gelişmiş analitik teknolojisinde yenilik yapıyor ve bunu sınıflandırma, ayıklama, soyma işlemleri için uyguluyoruz.

Meyve, kuru meyve, kabuklu yemiş, sebze, patates ve ürünleri, tahıl ve tohum ürünlerinde dünya genelindeki gıda üretim, paketleme ve işleme tesislerine 12.800’den fazla TOMRA ünitesi kurulmuştur. Şirketin misyonu, akıllı ve kullanışlı teknolojilerle müşterilerinin karlılıklarını ve operasyonel verimliliklerini arttırarak güvenli gıda tedariki sunmalarını sağlamaktır. Bunu başarmak için TOMRA Food, Avrupa, Güney Amerika, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki deneyim merkezleri, bölge ofisleri ve üretim tesislerinde çözümler geliştirerek sunmaktadır.

TOMRA Food, 1972 yılında inovasyon üzerine kurulan ve kullanılmış içecek ambalajlarının otomatik olarak toplanması için depozito makinelerinin tasarımı, üretimi ve satışı ile faaliyete başlayan TOMRA Grup’un bir üyesidir. Daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için kendini adayan TOMRA, gıda, geri dönüşüm, madencilik endüstrilerinde kaynak geri kazanımını optimize eden ve atıkları en aza indiren gelişmiş toplama ve ayıklama sistemleriyle döngüsel ekonomiyi mümkün kılan, teknoloji odaklı çözümler sunmaktadır.

TOMRA’nın dünya çapında 80’den fazla pazarda ~ 100.000 donanım kurulumu bulunmaktadır ve 2021’de toplam ~ 10.9 milyar NOK ciro elde etmiştir. Global olarak ~ 4.600 çalışanı bulunan Grup, Oslo Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açık olarak listelenmektedir (OSE: TOM). TOMRA hakkında daha fazla bilgi için, www.tomra.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Loading

Paylaş :

Comment here