Haberler

Kurban Satış Yerlerinde Hijyen ve Dezenfeksiyon

(Sönmemiş kireç ile yapılan uygulamalar adeta toprağı ve içindeki canlıları kavuruyor).
Önümüzde Kurban Bayramı var.Gene kurban satış ve kesim yerleri kurulmaya başladı.
Hava sıcaklıklarıyla birlikte çevreye Kurbanlıkların kokuları yayılmaya başlayacak. Yakın yerlerde oturanlar pencerelerini kapatmak zorunda kalacaklar.
Diğer taraftan doğal ortamlarından alınıp gelen hayvanlar gezinme yerleri olmadığı için daracık yerlerde sıkı sıkıya bağlı bir şekilde satışları için beklemek zorunda kalacaklar. Doğal ortamlarındaki veya besi çiftliklerindeki rahatı bulamayacaklar, içtikleri su, bulundukları ortam kendi idrar ve dışkı kokularından çekilmez bir hal alacak.

Bu sorun için DOĞAL BİR ÜRÜN ile ÇÖZÜM VAR. 

        Her sene olduğu gibi bu senede Kurban Satış ve Kesim yerlerinde oluşan kötü kokuları önlemek için Doğal ürünümüzü bir kez daha hatırlatmak isteriz. Hem Kurbanlıkların bulunduğu alanlarda oluşan kötü kokuları ( dışkı, idrar yem vb.) hem de kesim sonrası oluşan kokuları ( kan, iç organ, çöpler  vb.) yok eden doğal tamamen çevreci bir üründür. Bunlardan daha da önemlisi hayvanların satış ve kesim süreçlerinde birbirlerine kolayca bulaştırabilecekleri hastalıkları (şarbon, tüberküloz, şap vb.) önlemede kullanılabilmesidir. Dezenfeksiyon uygulaması sadece hayvanları hastalıktan korumakla kalmaz insanlara bulaşma riskini de azaltır.

 Gerek hayvanların içme sularında, yem karışımlarında gerek ortamdaki ağır kokuların ve hastalıkların giderilmesinde gerekse de kurban satışı sonrası alanların dezenfeksiyonu için kullanılır.

 Genelde hayvanlara verilen su bir yalaktan veya kaptan bütün hayvanlar tarafından içilmekte olaki aralarında hastalık taşıyan bir hayvan bulunursa birbirine bulaştırma riski olmaktadır. İçme sularının dezenfeksiyonu ile hayvanların birbirine hastalık yaymasını önleyebilirsiniz.

Bu mekanlara gelen insanlar havadaki uçuşan dışkı kökenli hastalıklara maruz kalabilirler. (maske takılmasını öneririm).

 İşin sonunda alanlarda hayvan pislikleri ve kalan barakalar olur.

Genelde Belediyeler bu alanları sönmemiş kireç atarak dezenfekte ettiklerini sanırlar .Tabiki dezenfektan etkisi vardır ancak toprağın içerisinde bulunan diğer canlı yaratıkları ve toprağı yakarak kavurur verimsiz hale getirir. Ayrıca rüzgarın etkisiyle etrafa saçılan kireç solunum yollarımıza zarar verir.  Kireçin zararlı olmaması için ancak söndürülmesi yani ıslatılması gerekir, ancak toprağa o zaman zarar vermeyebilir. Genelde toz sönmemiş kireç kullanılır. O da toprağı yakar ve doğaya zarar verir.

 Süper okside solüsyon tamamen çevreci, zararsız ve bakteri,virüs. mantar gibi hastalık yapan patojenleri ortadan kaldırdığı için çok amaçlı olarak kullanılır.

Hayvanların üzerlerindeki açık yara ve kötü kokuların giderilmesinde,

Ortam ve alanlarda oluşan zararlı mikroorganizmaların ve kötü kokunun giderilmesinde,

Toprağın dezenfeksiyonunda, çevre sağlığının korunmasında Pulverizasyon ile kolayca uygulanarak başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

 Tamamen doğal olup, zararlı kimyasal içermeyen, toksik, kanserojen, korozif olmayan, çevreye, insanlara, hayvanlara ve bitkilere zarar vermeyen, kalıntı bırakmayan güvenilir bir üründür.

 Belediyeler, Gıda firmaları, Otel, Okul, Restoran, Hastane, Alış veriş merkezleri ve tüm temizlik işlerinde lavabo, Mutfak, giderlerde kötü kokuları engeller.

 T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan Biyosidal ruhsatlı ve Gimdes’den Helal sertifikalı PROXILYT adlı- su bazlı Doğal Dezenfektan ürünümüzü

 https://www.hijyengrupmarket.com/default.asp?git=9&urun=279

 sanal satış Sitemizden kolayca temin edebilirsiniz.

 

Loading

M.Baki Asutay
Latest posts by M.Baki Asutay (see all)
Paylaş :

Comment here