Haberler

Metro Türkiye, Türkiye’de bir ilk olarak kendi markalı tüm organik gıda ürünlerinde izlenebilirlik sunuyor

 

Gıda güvenliğinin korunması ve sürdürülebilir kaynaklardan gıda tedariği amacıyla, Türkiye’de ilk kez 2014 yılında başlattığı izlenebilirlik çalışmalarını, “Tabağında ne var?” hareketi altında birleştirerek daha da büyüten Metro Türkiye, kırmızı et, balık, bal ve meyve-sebze ürünlerinden sonra Metro markalı tüm organik gıda ürünlerinde yüzde 100 izlenebilirlik sunuyor. Metro Türkiye, kendi markaları altında sunduğu zeytinyağından yumurtaya, salçadan bakliyatlara kadar 49 farklı organik gıda ürününün tarladan ve çiftlikten rafa kadar olan yolculuğunu anlatan 39 farklı bilgiyi QR kod aracılığı ile tüketicilerin bilgisine sunuyor. Organik ürünlerdeki bu yeni yatırımı ile Metro Türkiye, sektörde yine bir ilke imza atmış oluyor ve gıda okuryazarlığını destekliyor.

 01 Ağustos 2022, İstanbul – 30 yılı aşkın bir süredir güvenilir gıdayı müşterileri ile buluşturan Metro Türkiye, sektöre öncülük ederek ilk kez 2014 yılında başlattığı izlenebilirlik çalışmalarını tüketicilerde gıda okuryazarlığı konusunda farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirdiği ‘Tabağında ne var?’ hareketi kapsamında genişletiyor. Kırmızı et, balık, bal ve meyve-sebze ürünlerinden sonra Metro markalı tüm organik gıda ürünlerinde QR kod ile izlenebilirlik sunuyor. Türkiye’de bir ilk ve tek olan bu uygulama ile birlikte, Metro Chef markalı salça, yumurta, bakliyat, zeytinyağı ve Rioba markalı smoothie ve soğuk çay çeşitleri gibi 50’ye yakın organik ürünün tarladan ve çiftlikten rafa olan yolculuğunu toplamda 39 farklı bilgi ile sunuyor. Ürünün etiketinde yer alan QR kodu okutarak erişilen bu bilgiler sayesinde tüketiciler, son ürün ve o ürünü oluşturan tüm hammaddelerin organik ürün sertifikasından ürünlerin hangi çiftçi, tarla, kümes veya üreticiler tarafından üretildiğine, ürünlerin analiz sonuçlarından üreticilerin gıda güvenliği belgeleri ve denetim sonuçlarına kadar ürünün tüm hikâyesini görebiliyor.

 Ürünün rafa gelene kadar tüm hikayesi dijital ortamda

Türkiye’de bir ilk olarak müşterilerine organik ürünlerde %100 izlenebilirlik sağladıklarını ifade eden Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng; “Metro Türkiye olarak herkes için sağlıklı beslenme anlayışımız çerçevesinde hem öncü projeler gerçekleştiriyor hem de ürün gamımızı çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda raflarımızda 200’den fazla organik sertifikalı ürün bulunduruyoruz ve bunların %25’ini de kendi markalı ürünlerimiz oluşturuyor. Sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etme ve müşterilerimizin beklentilerini karşılama amacıyla ürün çeşitliliğimizi artırırken güvenilir gıdayı da müşterilerimize sunmak bir diğer önceliğimiz. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız izlenebilirlik çalışmalarımız kapsamında yine Türkiye’de bir ilk olarak kendi markalı tüm organik ürünlerimizin rafa gelene kadarki tüm sürecinin dijital hikâyesini sunmaya başladık. Örneğin; Metro markalı domates salçasında domatesin üretildiği tarlayı ve çiftçiyi, yumurtada tavuğun bulunduğu kümesi, zeytinyağında yağın elde edildiği zeytinin çeşidini ve hatta üretim metodunu sadece bir QR kod okutarak görebiliyorsunuz. Sadece bu bilgiler ile kalmıyor aynı zamanda o ürünün ve ambalajının migrasyonundan ağır metal analizlerine, üreticilerin gıda güvenliği belgeleri ve denetim sonuçlarına kadar tüm detaylı bilgileri de dijital olarak müşterilerimizle paylaşıyoruz. ‘Gıdaların İzini Sür, Bilgiyle Beslen’ sloganıyla çıktığımız bu uzun soluklu yolculukta bilinçli tüketim ile tüketicilerin de gıda okur- yazarlığı konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz.’’ dedi.

Metro Türkiye’nin kendi markaları altındaki tüm organik gıda ürünlerinde gıda güvenliği ve adil çalışma koşullarında güvenceyi sağlayabilmek amacıyla organize ettiği tarla, çiftlik ve paketleme tesisi denetimleri takip edilebiliyor, ürün bir kooperatif ürünü ya da coğrafi işaretli ise bu bilgilere de kolaylıkla ulaşabiliyor. 13 farklı tedarikçiden sağlanan Metro markalı 49 adet organik gıda ürününde, çiftçi ya da hammadde üreticisinin yanı sıra hasat yeri, gıda ürününe göre alerjen bilgisi, süt yağı miktarı, ürün analizleri, son ürün ve o ürünü oluşturan tüm hammaddelerin organik ürün sertifikaları, Coğrafi İşaret bilgisi gibi 39 farklı bilgi, ürün üzerinden okutulan QR kodu ile müşterilerle paylaşılıyor.

Tüketiciler bilgi ile beslenirken, üreticilere de eğitimler düzenleniyor

Metro Türkiye, izlenebilirlik sisteminin tedarikçiler tarafından uygulanabilmesi amacıyla; 13 farklı tedarikçi ile birebir görüşerek, QR kod sistemine yönelik 20 saatlik eğitim de verdi. Bu eğitim ve çalışmalar sayesinde izlenebilirlik çalışmalarını geliştiren Metro Türkiye, üreticilerini de bu konuda bilgilendirirken aynı zamanda iş birliği yaptığı kooperatif ve tedarikçilerine bağlı üreticileri de doğrudan etkileyerek yerel üretimi destekliyor.

Her geçen gün genişleyen ürün yelpazesi ile 200’ü aşkın organik ürün raflarda

Çevreyi korumak ve sağlıklı beslenmek amacıyla yapılan organik tarım; kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korurken yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırarak enerji tasarrufu yapılmasına destek veriyor. Organik ürün tüketimi, sağlığa olumlu yönde etki ederken toprak, su ve havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruyan tarımsal üretim yöntemini de destekliyor. Müşterilerine güvenilir, sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürünler sunma vizyonuyla; her yıl bir önceki yıla göre organik ürün çeşitliliğini %25 oranında artırmayı hedefleyen Metro Türkiye, 2021’de kendi markalı organik ürün sayısını bir önceki yıla göre %200’den fazla artırdı. Raflarında 200’ü aşkın organik ürün bulunduran Metro Türkiye, kendi çatısı altında bulunan markaları ile de 49 farklı organik gıda ürünü sunuyor. Aynı zamanda bitki bazlı, şekeri, yağı, tuzu azaltılmış, katkısız, ürün çeşitliliğini de artırarak sağlıklı beslenme yolculuklarında müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamaya devam ediyor.

 

Loading

Paylaş :

Comment here