Manşet

Türkiye’nin zeytinyağı ihracat lokomotifi Verde

 

 

Türkiye zeytinyağı ihracatının akıllara ilk gelen firması Verde Zeytinyağı, ihracatın zirvesinde yer aldı.

2018 yılında Türkal Grup tarafından satın alınan ve yaptığı yatırımlar ile önemli bir ivme sağlayan Verde Yağ 2020 yılında sonra 2021 yılında da ihracatın zirvesinde yer aldı. Yalnızca zeytinyağı satışlarıyla firma, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı sektörü ihracat lideri olmayı başardı. Bu başarının haklı gururunu yaşayan Verde zeytinyağı yeni sezona da oldukça güçlü giriyor.

Türkiye’nin zeytinyağı ihracat lokomotifi Verde Yağ, aldığı ödüller kadar yaptığı yatırımlar ile de kendinden söz ettiriyor. Bu başarıların arkasında yatan planlamayı ve dev yatırımları ise Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ aktardı.

Verde’nin yalnız Türkiye için değil dünya zeytinyağı sektörü için çok önemli bir değer olduğunun altına çizen Başbuğ, ‘’Başarılarımızın altında muhakkak ki çok çalışmak ve doğru planlama yatıyor. Değerli çalışanlarımız, çiftçimiz, müstahsilimiz, iş ortaklarımız ile çok güzel bir sinerji yakaladık. 2018 yılında firmayı devraldığımız günden bu yana hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. İhracat ağımızı daha da genişletip 40’tan fazla ülkeye yağlarımızı ulaştırıyoruz ve bunu da yüksek müşteri memnuniyeti kazanarak yapıyoruz. Amerika’dan Avustralya’ya, Rusya’dan Uzak Doğu ülkelerine, Orta Doğu ülkelerinden ada ülkelerine kadar müşterilerimizden yağlarımıza ve firmamıza övgüler geliyor. Yegâne başarı süreklilik ile gelir bunun farkındayız ve biz de hem bulunduğumuz pazarları genişletip kalıcı olmak hem de yeni pazarlar oluşturup tüketimi arttırmayı amaçlıyoruz. Gelen övgüler de hem Verde markasının hem de firmamızın doğru yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin zeytinyağı sektöründe en büyüğü

‘Türkiye’nin en büyük zeytinyağı rafine tesisine sahibiz ve son yatırımlarımızla kapasitesini sektörümüz adına devasa diyebileceğimiz seviyelere getirmiş durumdayız. Tesisimizde üretilen hem rafine zeytinyağı hem de rafine pirina yağlarının kalitesinde dünyanın zirvesini paylaşıyoruz ve yatırımlarımız da devam ediyor. Yatırımlarımızı bugünleri değil yarınları gözeterek, uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için yapıyoruz. Torbalı Zeytin Sıkım Kompleksi de bunun örneklerinde bir tanesi. Burası, Türkiye’nin zeytinyağı sektöründeki en büyük sıkım tesisi unvanını taşıyor. Türkiye’nin zeytinyağı sembollerinden olan kompleks, son teknoloji makine ve ekipmanlar ile birlikte dünya zeytinyağı sektörünün de simge tesisleri arasında yer alacak.’

 

Loading

Paylaş :

Comment here