Haberler

“Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi” Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlendi

 

  “Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi” Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde organize edilen kongreye ülkemizin pek çok üniversitesinden akademisyenler katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kuruluşunun 30. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen  “Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi” 10-12 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Kongre 10 Kasım günü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Açılışta Manisa İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, TAGEM Daire Başkanı Ramazan Bülbül ve MCBU Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ta birer konuşma yaptılar. Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın interaktif sunumu öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Açılış konuşmalarının ardından komgre, gazeteci ve yazar Sayın Nedim Atila’nın “Uygarlık Yaratan Bitkiler” konulu özel sunumu ile devam etti. Öğleden sonra Prof. Dr. Harun Raşit Uysal’ın moderatörlüğünde “Manisa Tarım-Gıda Ürünleri ve Sürdürülebilirlik” konulu bir panel gerçekleşti. Panelde yer alan konuşmacılar, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Sayın Ahmet Altındişli bağcılık konusunu, Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş Genel Müdürü Mesut Ergül kanatlı sektörünü ve Alhatoğlu Zeytinyağları Ortağı Mustafa Alhat zeytin ve zeytinyağı sektörlerinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda deneyimlerini paylaştılar.

Panelin sürpriz konuşmacısı Ayhan Sicimoğlu, renkli anlatımları ile zeytinyağı konusunda söyleşide bulundu. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat’ta tarım üretim faaliyetlerinin gelecekte en önemli sektör olacağını ve çiftçilerin daha çok kazanacağını belirtti.

Akademisyenler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın merkez, il ve ilçe teşkilatlarından gelen katılımcılar ve özel sektör tarafından ilgi ile izlenen kongrede iki gün boyunca 50 sözlü ve 40 poster bildiri sunuldu. Kongrenin son günü katılımcılara Manisa gezisi düzenlendi.

 

Loading

Paylaş :

Comment here